Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Δηλώσεις-πρόκληση από Τούρκο καθηγητή: «Η Τουρκία έχει δικαίωμα να εισβάλει στην Κύπρο» (vid)

Ο Σελαμί Κουράν, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, υποστήριξε πως η Τουρκία έχει νόμιμα δικαιώματα βάση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου για εισβολή στην Κύπρο!

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Ο Σελαμί Κουράν, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, υποστήριξε πως η Τουρκία έχει νόμιμα δικαιώματα για εισβολή στην Κύπρο!

Δεν πέρασαν πολλές ώρες από την πρόκληση με τη νέα NAVTEX που εξέδωσε η Τουρκία και το κρατικό κανάλι TRT πρόβαλλε μια προκλητική και… αβάσιμη ανάλυση.

Όπως αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης, από τον ΣΚΑΪ, ο Σελαμί Κουράν, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, υποστήριξε πως η Τουρκία έχει νόμιμα δικαιώματα βάση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου για …εισβολη στην Κύπρο.

«Η Τουρκία μπορεί να προσφύγει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ή να λάβει άλλα μέτρα καταγγέλλοντας τη χρήση ορισμένων περιοχών της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου (Κυπριακή Δημοκρατία) από το Ισραήλ ως στρατιωτικών και υλικοτεχνικών βάσεων για την καταστροφή στη Γάζα, καθώς μία τέτοια πρακτική παραβιάζει την συμφωνία εγγυήσεων που καλύπτει ολόκληρη την Κύπρο», ανέφερε.

Παράλληλα, ο καθηγητής υπενθύμισε ότι το Ισραήλ και η Κύπρος διεξάγουν μαζί στρατιωτικές ασκήσεις εδώ και πολλά χρόνια. Λέει ότι οι δύο χώρες ενεργούν επίσης από κοινού για την εξερεύνηση των θαλάσσιων πόρων με τη συμφωνία για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) που υπεγράφη το 2010.

Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι μια διαφορετική πραγματική κατάσταση προέκυψε, μετά τις 7 Οκτωβρίου δηλώνοντας πως αεροπλάνα που απογειώνονταν από τη βρετανική στρατιωτική βάση στα νότια του νησιού μεταφέρουν στρατιωτικό εξοπλισμό στο Ισραήλ.

Τουρκία: Δείτε τα όσα αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δηλώσεις-πρόκληση από Τούρκο καθηγητή: «Η Τουρκία έχει δικαίωμα να εισβάλει στην Κύπρο» (vid)». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ