Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Εκλογές στην Τουρκία: Φοβάται ήττα το AKP του Ερντογάν – Για «απόπειρα πραξικοπήματος» κατηγορεί τον Μπάιντεν ο Σοϊλού

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών κατηγορεί τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τη Δύση για απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών κατηγορεί τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τη Δύση για απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Εκλογές στην Τουρκία: Την ώρα που η προεκλογική προπαγάνδα από το AKP καλά κρατεί, το ενδεχόμενο ήττας – τάση που φαίνεται να αποτυπώνουν σχεδόν όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις – φαίνεται πως προβλέπει ή και φοβάται το κυβερνών κόμμα.

Στο πλαίσιο αυτό αναλυτές εδώ και μέρες αναρωτιούνται αν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αποδεχθεί την ενδεχόμενη ήττα του, ενώ η τουρκική αντιπολίτευση εκφράζει φόβους πως το AKP ετοιμάζει κάτι με τη ρητορική του πραξικοπήματος.

Αυτοί οι φόβοι της τουρκικής αντιπολίτευσης βρήκαν τον καλύτερο εκφραστή τους στο πρόσωπο του τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, που – όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης – κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τη Δύση για επικείμενη απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία.

«Η 14η Μαΐου είναι μια απόπειρα πολιτικού πραξικοπήματος» είπε ο Σοϊλού προσπαθώντας να προλάβει ενδεχόμενη ήττα του κόμματος του Ερντογάν, AKP.

Πάντα κατά τον Μανώλη Κωστίδη, είπε επί λέξει ο Σοϊλού: «Προσπαθούν να θέσουν υπο έλεγχο την Τουρκία με κάποιον δούρειο ίππο. Η 15η Ιουλίου (2016) ήταν η προσπάθεια τους για την απόπειρα πραξικοπήματος τους. Και τώρα σας λέω πως η 14η Μαΐου θα είναι η προσπάθεια τους για πολιτικό πραξικόπημα. Η 14η Μαΐου 2023 είναι η προσπάθεια πολιτικού πραξικοπήματος της Δύσης. Είναι μια επιχείρηση πραξικοπήματος που στόχο έχει την εξάλειψη της Τουρκίας.

Δεν το λέω εγώ αυτό, το έχει πει το άτομο που σήμερα ηγείται της Αμερικής! Όταν απέτυχαν όλες οι προσπάθειες τους πριν από χρόνια, εξέφρασε πως μόνο έτσι θα μπορέσουν να πάρουν την Τουρκία υπό τον έλεγχο τους».

«Aν οι πολίτες δεν ψηφίσουν την κυβέρνηση και ψηφίσουν άλλο κόμμα, τότε θα θεωρηθούν πραξικοπηματίες; Τι θέλετε να πείτε;» ρωτήθηκε από δημοσιογράφο ο Σοϊλού.

«Eγώ εννοώ και λέω την Αμερική» απάντησε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκλογές στην Τουρκία: Φοβάται ήττα το AKP του Ερντογάν – Για «απόπειρα πραξικοπήματος» κατηγορεί τον Μπάιντεν ο Σοϊλού». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ