Αρχική » Εξοπλιστικά

Ήρθε το γαλλικό… Bayraktar που θέλει να σβήσει από τον χάρτη το τουρκικό

Mπορεί να μεταφέρει έως και 16 πυραύλους.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Ήρθε το γαλλικό... Bayraktar που θέλει να σβήσει από τον χάρτη το τουρκικό

Ήρθε το γαλλικό… Bayraktar που θέλει να σβήσει από τον χάρτη το τουρκικο drone της Baykar.

Eδώ και δύο χρόνια οι Γάλλοι δούλεψαν με απόλυτη μυστικότητα ένα χαμηλού κόστους, «βαρέως οπλισμένο drone μάχης, το οποίο θα πρέπει να πετάξει μέχρι το τέλος του έτους. Τι να επισκιάσει το Airbus Eurodrone» και το τουρκικό Bayraktar.

Το Aarok αποκαλύφθηκε στην Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού και πρόκειται για ένα 100% γαλλικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος μάχης με άνοιγμα φτερών 22 μέτρα και περίπου 5,5 τόνους, μέγεθος κοντά στο αμερικανικό μπεστ σέλερ Reaper.

Το γαλλικό drone είναι σχεδιασμένο από τη γαλλική ETI Turgis & Gaillar , με την γαλλική εταιρεία να τονίζει πως η πρώτη πτήση του Aarok θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους και θα τεθεί σε λειτουργία από τα μέσα του 2025.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία απέδειξε για άλλη μια φορά τον ουσιαστικό ρόλο των drones (σ.σ. Bayraktar), με τη Γαλλία να «εξακολουθεί να υστερεί ανησυχητικά στον τομέα», τονίζει το challenges.fr.

Να σημειωθεί πως το γαλλικό Patroler δεν είναι ακόμη οπλισμένο ενώ το Eurodrone, θα είναι επιχειρησιακό από το 2030 στην καλύτερη περίπτωση, με πολύ υψηλή τιμή μονάδας (114 εκατομμύρια ευρώ).

Ήρθε το γαλλικό… Bayraktar που θέλει να σβήσει από τον χάρτη το τουρκικο

«Η Γαλλία δεν έχει χαμηλού κόστους, μαζικής παραγωγής οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μπορούν να θυσιαστούν στο πεδίο της μάχης», αναφέρει ο Κεντρίκ Περί, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Γερουσίας και συγγραφέας πολλών εκθέσεων για στρατιωτικά drones.

Το Aarok έρχεται για να καλύψει την συγκεκριμένη ανάγκη.

Το νέο γαλλικό drone μεταφέρει μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 1.500 κιλών και μπορεί να πετά για 24 ώρες ενώ χωρίς όπλα ο χρόνος πτήσης του μπορεί να αυξηθεί στις 30 ώρες, με ταχύτητα κρουαζιέρας στους 250 κόμβους και μέγιστο ύψος στα 30.000 πόδια.

Διαθέτει επίσης σύστημα αυτόματης απογείωσης και προσγείωσης, λειτουργεί από μικρούς διαδρόμους προσγείωσης και είναι εξοπλισμένο με δύο τύπους συνδέσεων δεδομένων, μία οπτική επαφή και μία SATCOM.

Όσον αφορά τα όπλα του, το Aarok μπορεί να φιλοξενήσει δύο κατευθυνόμενες βόμβες 500 κιλών ή τέσσερις 250 κιλών ή έως και 16 πυραύλους αέρος-εδάφους.

Λόγω της χρήσης στροβιλοκινητήρα το Aarok θα ταχύτητα πλεύσης δύο και τρεις φορές μεγαλύτερη από το Bayraktar.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Έτσι σχεδιάζει να αποκόψει την Ελλάδα από την Κύπρο!

To Club Rafale που μπαίνει η Ελλάδα και η αλλαγή των Γάλλων στην πολιτική των Rafale

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ήρθε το γαλλικό… Bayraktar που θέλει να σβήσει από τον χάρτη το τουρκικό». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ