Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ελληνοτουρκικά: Ομολογία αποτυχίας Δένδια για τον ανύπαρκτο αντι-drone θόλο!

Ο Νίκος Δένδιας παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν είδε όσο γρήγορα θα έπρεπε τη δημιουργία του αντι-drone θόλου.

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Ομολογία αποτυχίας Δένδια για τον ανύπαρκτο αντι-drone θόλο!

Δηλώσεις για τα ελληνοτουρκικά και όχι μόνο έκανε ο Νίκος Δένδιας που μίλησε στον ΣΚΑΪ, για τα επόμενα σχέδια της κυβέρνησης και μάλιστα παραδέχτηκε και μία μεγάλη αποτυχία της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η συζήτηση πήγε στην επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και τον τρόπο που αναχαιτίστηκε αυτή, με τον αντι-drone θόλο που υπήρχε πάνω από τη χώρα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, είπε αρχικά για την κατάσταση που επικρατεί: «Δεν μπορώ να μπω σε πιθανολογίες. Αυτό που εύχομαι είναι να υπάρξει αποκλιμάκωση. Η πάγια θέση όλων των χωρών που διάκεινται φιλικά απέναντι στο Ισραήλ και καταδίκασαν την επίθεση του Ιράν εναντίον του, δεν επιθυμούν τη διάχυση αυτού του πολέμου».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Όταν είσαι μερικές χιλιάδες μίλια από έναν πόλεμο δεν περιμένεις τίποτα καλό. Ήδη υπάρχουν επιπτώσεις στην οικονομία από την κατάσταση στην Ερυθρά Θάλασσα καθώς έχουν διαταραχθεί οι θαλάσσιες συγκοινωνίες. Το 60% δεν περνά από τη Διώρυγα του Σουέζ, προϊόντα λείπουν και στην Ευρώπη αυξάνονται οι τιμές».

Ελληνοτουρκικά: Παραδέχτηκε το λάθος ο Δένδιας!

Από κει και πέρα, ρωτήθηκε και για την αναχαίτηση των πυραύλων από το Ισραήλ και το κατά πόσο θα μπορούσε να υπάρξει αντίστοιχο αντιαεροπορικό σύστημα στην Ελλάδα.

«Η χώρα πρέπει να κλείσει. Παρατηρώντας τους πολέμους στην Ουκρανία, εκτιμήσαμε ότι η χώρα έπρεπε να αποκτήσει έναν αντιαεροπορικό και αντι- drone θόλο».

Ενώ παραδέχτηκε ότι άλλες χώρες όπως η Τουρκία έχουν προχωρήσει ήδη σε κάτι τέτοιο, η Ελλάδα και η κυβέρνηση έμεινε πίσω.

«Εμείς δεν το είδαμε πολύ νωρίς. Το σύστημα καινοτομίας, με εξαίρεση μικρές επιχειρήσεις, δεν εκτίμησε την κατάσταση, γι αυτό πρέπει να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο, αλλά συγχρόνως να προχωρήσουμε με μεγάλα βήματα στη δημιουργία των θόλων», ήταν τα λόγια του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Ομολογία αποτυχίας Δένδια για τον ανύπαρκτο αντι-drone θόλο!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ