Αρχική » Διεθνή

Το Ισραήλ μπορεί να χτυπήσει ιρανικούς πυρηνικούς σταθμούς

H στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της χώρας αποφάσισε την ανάγκη να χτυπήσει το Ιράν το συντομότερο δυνατό, ως απάντηση στις απειλές τoυ Ιράν.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Γεωστρατηγική Διεθνή
Το Ισραήλ μπορεί να χτυπήσει ιρανικούς πυρηνικούς σταθμούς

Η Τεχεράνη άρχισε να κλείνει πυρηνικά εργοστάσια «για λόγους ασφαλείας», σημειώνει το avia.pro, με φόντο τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της χώρας αποφάσισε την ανάγκη να χτυπήσει το Ιράν το συντομότερο δυνατό, ως απάντηση στις απειλές του Ιράν.

Η απόφαση έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) την προσωρινή απόσυρση των επιθεωρητών της από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν. Ο επίσημος λόγος που ανέφερε ο επικεφαλής του πρακτορείου είναι το κλείσιμο των σταθμών «για λόγους ασφαλείας» εν μέσω των σημερινών τεταμένων συνθηκών.

«Τέτοιες ιρανικές ενέργειες γίνονται αντιληπτές ως άμεση απειλή, ιδίως δεδομένης της αβεβαιότητας σχετικά με το εάν το Ιράν είναι επί του παρόντος ικανό να παράγει πυρηνικά όπλα. Το Ισραήλ, με την υποστήριξη των συμμάχων του των ΗΠΑ, δεν μπορεί να επιτρέψει την αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας», σημειώνεται.

«Η κατάσταση επιδεινώνεται από την πολιτική αστάθεια στο ίδιο το Ισραήλ, όπου ο πρωθυπουργός Νετανιάχου βρίσκεται υπό σημαντική πίεση, η οποία μπορεί να ανακουφιστεί εν μέρει με την αύξηση της δραστηριότητας εξωτερικής πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτών των γεγονότων, ένα ενδεχόμενο χτύπημα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα μπορούσε ταυτόχρονα να γίνει μια προσπάθεια ενίσχυσης της θέσης του εντός της χώρας», αναφέρεται.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο και απειλές – «Θα προκαλέσει κρίση»

Ελληνοτουρκικά: Ομολογία αποτυχίας Δένδια για τον ανύπαρκτο αντι-drone θόλο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το Ισραήλ μπορεί να χτυπήσει ιρανικούς πυρηνικούς σταθμούς». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ