Αρχική » Εξοπλιστικά

Toύρκοι: Δεν ξεφεύγει κανένα πλοίο από τον αντιπλοϊκό πύραυλο ATMACA

«Με βάση την ταχύτητα 0,85 Mach των ATMACA, αυτό δίνει στο πλήρωμα του (εχθρικού) πλοίου στόχου πολύ περιορισμένο χρόνο αντίδρασης», τονίζεται.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Toύρκοι: Δεν ξεφεύγει κανένα πλοίο από τον αντιπλοϊκό πύραυλο ATMACA

Toύρκοι: Δεν ξεφεύγει κανένα πλοίο από τον αντιπλοϊκό πύραυλο ATMACA, βεληνεκούς 220+ χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τους Τούρκους, οι ATMACA φέρουν Active Radar Seeker (AR) της Roketsan και εκτοξεύτηκαν για πρώτη φορά από την τουρκική κορβέτα MİLGEM TCG KINALIADA τον περαμένο Νοέμβριο.

«Κατά τη διάρκεια άλλης δοκιμής που διεξήχθη στις 18 Ιουνίου 2021, ο πύραυλος ATMACA χτύπησε για πρώτη φορά πραγματικό πλοίο στόχο, το οποίο και βυθίστηκε», σημειώνει το τουρκικό savunmasanayist.com.

Toύρκοι: Δεν ξεφεύγει κανένα πλοίο από τον αντιπλοϊκό πύραυλο ATMACA

Οι Τούρκοι τονίζουν ότι ο αντιπλοϊκός πύραυλος ATMACA έχει χαμηλή διατομή ραντάρ και Super Sea Skimming, δηλαδή μπορεί να πετάξει κοντά στην επιφάνεια του νερού και να εντοπίσει τον στόχο του από απόσταση 18-20 χιλιομέτρων.

«Με βάση την ταχύτητα 0,85 Mach των ATMACA, αυτό δίνει στο πλήρωμα του (εχθρικού) πλοίου στόχου πολύ περιορισμένο χρόνο αντίδρασης. Για το λόγο αυτό, πιστεύεται ότι η πλατφόρμα που στοχεύει ένας ATMACA δεν θα μπορέσει να ξεφύγει εύκολα», τονίζεται.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Ο Ερντογάν τεστάρει Ελλάδα και Ευρώπη – Νέο επεισόδιο με σκάφος που εξέπεμψε SOS στο Αιγαίο

Τουρκία: Η «καυτή πατάτα» της νέας κυβέρνησης Ερντογάν και αυτό που την «καίει» περισσότερο με την Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Toύρκοι: Δεν ξεφεύγει κανένα πλοίο από τον αντιπλοϊκό πύραυλο ATMACA». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ