Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Έντονη κριτική στον Ερντογάν – Οι τούρκοι μιλάνε και πάλι για ελληνική αεροπορική υπεροχή

Πυρά κατά του Ερντογάν για την ελληνική αεροπορική υπεροχή

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Έντονη κριτική στον Ερντογάν - Οι τούρκοι μιλάνε και πάλι για ελληνική αεροπορική υπεροχή

Μπορεί η Κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προσπαθεί να περάσει πως η Τουρκία δεν φοβάται την Ελλάδα, όμως οι πολιτικοί αναλυτές της χώρας, λένε άλλα.

Χαρακτηριστικές άλλωστε ήταν οι δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Γιασάρ Γκιουλέρ ο οποίος και επανέφερε στη θεματολογία τη Γαλάζια πατρίδα ενώ σημείωσε πως τα ελληνικά F-35 δεν αποτελούν απειλή για τη γειτονική χώρα.

Την ίδια στιγμή όμως στην Τουρκία, όπως μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, υπάρχει έντονη κριτική στον Ερντογάν για τα ελληνοτουρκικά.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ντενίζ Ζεϊρέκ, αρθρογράφος και πολιτικός αναλυτής της εφημερίδας SOZCU, ανέφερε «η τουρκική αεροπορία έχει μείνει πίσω από την ελληνική πολεμική αεροπορία, έχουμε πρόβλημα επιβίωσης απέναντι στις αεροπορίες του Ισραήλ και της Ελλάδας».

Αυτό που φαίνεται πως προβληματίζει έντονα τους Τούρκους είναι το γεγονός πως η Ελλάδα θα προσθέσει πολύ σύντομα στο απόθεμά της το νέας γενιάς μαχητικό αεροσκάφος F-35 ενώ η Τουρκία, από την άλλη πλευρά, πρέπει να πείσει τις ΗΠΑ να εκσυγχρονίσουν τα υπάρχοντα F-16 αλλά και να αγοράσει νέα F-16.

Όλα αυτά την ώρα που και οι Γερμανοί πρέπει επίσης να πειστούν για την πώληση των αεροσκαφών Eurofighter, που αποτελούν την πρώτη εναλλακτική λύση της Άγκυρας για τα F-16.

Στο ίδιο μήκος κύματος όμως ήταν και τα όσα είπε ο Ισμαήλ Σαϊμάζ, επίσης δημοσιογράφος της εφημερίδας SOZCU, ο οποίος και τόνισε πως ο Ερντογάν έχει καταστρέψει τον τουρκικό στρατό γεμίζοντας τον με ισλαμιστές και μέλη αιρέσεων!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έντονη κριτική στον Ερντογάν – Οι τούρκοι μιλάνε και πάλι για ελληνική αεροπορική υπεροχή». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ