Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ερντογάν μαινόμενος: Να δώσουμε «ένα καλό μάθημα» στις ΗΠΑ σε αυτές τις εκλογές

«Πυρά» κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αλλά και κατά του Αμερικανού πρέσβη στην Αγκυρα εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
«Πυρά» κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, αλλά και κατά του Αμερικανού πρέσβη στην Αγκυρα εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μοιράζει «μπαχσίσι» στα παιδιά και υπόσχεται «αιώνα της Τουρκίας» με φόντο τις εκλογές, η τακτική του… αντιαμερικανισμού διατηρείται σταθερή.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε εκδήλωση των Γκρίζων Λύκων, έριξε τα… βέλη του τόσο κατά του Αμερικανού ομολόγου του, Τζο Μπάιντεν, όσο και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα.

Στην ομιλία του σε εκδήλωση των Γκρίζων Λύκων, κάλεσε τον κόσμο να τον ψηφίσει για να δώσουν ένα «ισχυρό μάθημα στις ΗΠΑ και στον Μπάιντεν».

Αναλυτικά ο Ερντογάν τόνισε: «Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να δώσουμε ένα καλό μάθημα στην Αμερική. Από τη μια ο Mπάιντεν μιλάει από εκεί, από την άλλη ο πρέσβης του Μπάιντεν εδώ πάει και επισκέπτεται τον bye bye Κεμάλ. Είναι ντροπή, βάλε το μυαλό σου να δουλεύει.

Εσύ είσαι πρέσβης. Αυτός που πρέπει να απευθυνθείς είναι ο πρόεδρος. Εσύ τώρα με ποιόν τρόπο θα ζητήσεις ραντεβού από τον πρόεδρο; Οι πύλες μας για τον πρέσβη έχουν κλείσει. Δεν μπορεί να ξαναμπεί. Γιατί; Διότι πρέπει να ξέρεις τα όρια σου. Θα πρέπει ως πρέσβης να ξέρεις τα καθήκοντα σου. Όσο δεν μαθαίνεις αυτή η πύλη ( της προεδρίας) δεν είναι έτσι περάστε. Δεν μπορείς να μπεις»!

Με αυτόν τον τρόπο, ο ίδιος επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τη ρητορική κατά των ΗΠΑ σε μία περίοδο που αντιμετωπίζει μία ιδιαίτερα «σκληρή» προεκλογική μάχη. Έτσι, στο στόχαστρο βρέθηκαν τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος Τζό Μπάιντεν όσο και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, γιατί πραγματοποίησε συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ερντογάν μαινόμενος: Να δώσουμε «ένα καλό μάθημα» στις ΗΠΑ σε αυτές τις εκλογές». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ