Αρχική » Ελληνοτουρκικά

F-35: Έκλεψαν αμερικανική τεχνολογία οι Τούρκοι; – Γι αυτό τους έδιωξαν από το πρόγραμμα οι ΗΠΑ – Ο ρόλος της Ελλάδας

Σύμφωνα με Τούρκο απόστρατο η Τουρκία «παρήγαγε 935 εξαρτήματα για το F-35 με 11 εταιρείες» και η τεχνολογία «πέρασε στη χώρα μας με αυτή την παραγωγή».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
F-35: Έκλεψαν αμερικανική τεχνολογία οι Τούρκοι - Γι αυτό τους έδιωξαν από το πρόγραμμα οι ΗΠΑ - Ο ρόλος της Ελλάδας

F-35: Έκλεψαν αμερικανική τεχνολογία οι Τούρκοι και την εφαρμόζουν στα τουρκικά MMU γι αυτό τους έδιωξαν από το πρόγραμμα οι ΗΠΑ;

Ο Τούρκος απόστρατος Πιλότος Αεροπόρος Αντιστράτηγος Ερντογάν Καρακούς έκανε μία εντυπωσιακή προσεγγιση για την απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35.

Σύμφωνα με τον Καρακούς, η Τουρκία «παρήγαγε 935 εξαρτήματα για το F-35 με 11 εταιρείες» και η τεχνολογία «πέρασε στη χώρα μας με αυτή την παραγωγή».

Υποδεικνύοντας το τουρκικό Εθνικό Αεροσκάφος Μάχης, ο Καρακούς, γράφει το star.com.tr, δήλωσε ότι οι «ΗΠΑ δεν ήθελαν αυτή η τεχνολογία να μεταφερθεί στην Τουρκία, επομένως απομάκρυναν την Τουρκία από το πρόγραμμα F-35».

Οι ΗΠΑ, δεν έδωσαν πυραύλους Patriot στην Τουρκία γι αυτόν ακριβώς το λόγο, αφού οι Τούρκοι ήθελαν και την μεταφορά τεχνολογίας των αμερικανικών πυραύλων.

ALERT! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΩΡΑ!

F-35: Έκλεψαν αμερικανική τεχνολογία οι Τούρκοι

Μετά την απομάκρυνση της Τουρκίας, οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Αυστραλία, η Δανία, ο Καναδάς και η Νορβηγία παρέμειναν στην παραγωγή του F-35.

Το ερώτημα είναι αν τελικά οι Τούρκοι κατάφεραν να συλλέψουν πολύτιμες πληροφορίες για το αμερικανικο F-35, το οποίο και ενδιαφέρει και την Ελλάδα, με την Αθήνα να έχει κάνει επίσημη πρόταση στις ΗΠΑ για την προμήθεια των στελθ αμερικανικών μαχητικών.

Μάλιστα, ίσως η στάση της Ελλαδας στην άρνηση αγοράς των F-16 από την Τουρκία να στηρίζεται στην διάθεση των ΗΠΑ να έχουν μία υπαρκτή δικαιολογία για την περαιτέρω περιθωριοποίηση της Τουρκίας.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με ειδικούς, ένας από τους λόγους που επίσης οδήγησε στην απομάκρυνση της Τουρκίας από το πρόγραμμα κατασκευής και αγοράς 100 F-35 ήταν και το γεγονός ότι το τουρκικό δίκτυο 5G στηρίζεται στην κινεζική Huawei.

Οι Αμερικανοί δεν θα έβαζαν ποτέ τα F-35 σε ένα περιβάλλον 5G το οποίο ελέγχεται από την Κίνα.

Φαίνεται πως το σίριαλ στις αμερικανο-τουρκικές σχέσεις θα έχουν πολλά ακόμα επεισόδια, με πολλές λεπτομέριες που έχουν οδηγήσει στην αποξένωση των Τούρκων να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ σε Τουρκία και Πακιστάν από την μάχη των Rafale στο Αιγαίο – Καμία τύχη

Ελληνοτουρκικά: Νέο ντελίριο Ερντογάν – «Έρχονται οι τρελοί Τούρκοι, ο Tayfun θα έχει εμβέλεια 1.000 χλμ»

Δείτε ακόμα

Μάικε Σναχτσνάιντερ: Όταν φόρεσε το λάθος κολάν και έκανε βάρη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «F-35: Έκλεψαν αμερικανική τεχνολογία οι Τούρκοι; – Γι αυτό τους έδιωξαν από το πρόγραμμα οι ΗΠΑ – Ο ρόλος της Ελλάδας». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ