Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Φρεγάτες: Μετάνιωσε η Ινδονησία που πήρε τις αγγλικές φρεγάτες που πουλούσαν και στην Ελλάδα – Ευτυχώς η Αθήνα πηρε της Belharra

Οι δύο φρεγάτες ήταν να κατασκευαστούν εντός 69 μηνών από την έναρξη ισχύος της σύμβασης.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Φρεγάτες: Μετάνιωσε η Ινδονησία που πήρε τις αγγλικές φρεγάτες που πουλούσαν και στην Ελλάδα - Ευτυχώς η Αθήνα πηρε της Belharra

Φρεγάτες: Μετάνιωσε η Ινδονησία που πήρε τις αγγλικές φρεγάτες που πουλούσαν και στην Ελλάδα αφού δύο χρόνια μετά δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος στο πρόγραμμα και παίρνει και δανεικά.

Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Ινδονησίας μέσω του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας ενέκρινε εξωτερικό δάνειο ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ για τη χρηματοδότηση της απόκτησης δύο φρεγατών Arrowhead 140 που σχεδιάστηκαν από την αγγλική Babcock.

Αν και η σύμβαση για την προμήθεια των φρεγατών Arrowhead 140 έχει τεθεί σε ισχύ από τον Μάιο του 2021, η πρόοδος στην κατασκευή των πολεμικών πλοίων «φαίνεται να είναι κατώτερη των προσδοκιών», σημειώνει το cnbcindonesia.com.

Φρεγάτες: Μετάνιωσε η Ινδονησία που πήρε τις αγγλικές φρεγάτες που πουλούσαν και στην Ελλάδα – Ευτυχώς η Αθήνα πηρε της Belharra

«Υπάρχουν υποψίες ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης δεν λειτουργούσε ομαλά από την PT PAL Indonesia λόγω διαφόρων τεχνικών προβλημάτων, τόσο μηχανικών όσο και μη», τονίζεται.

Αναφορικά με την αρχική σύμβαση, οι δύο φρεγάτες ήταν να κατασκευαστούν εντός 69 μηνών από την έναρξη ισχύος της σύμβασης. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη μέχρι τώρα πορεία της κατασκευής της φρεγάτας, πολλοί προβλέπουν ότι θα χαθεί το 69μηνο χρονοδιάγραμμα.

Η τελική πληρωμή είχε οριστεί για τις 30 Μαρτίου 2022, ημερομηνία μετά την οποία η PT PAL Indonesia έλαβε τα πλήρη βασικά σχέδια σχεδιασμού για τη φρεγάτα Arrowhead 140, αφού οι Άγγλοι δεν τα έδιναν – δίνουν πριν πάρουν όλα τα λεφτά (σ.σ. δηλαδή κατασκευάζεται πλοίο χωρίς τα πλήρη σχέδια).

Όσον αφορά το σύστημα μάχης των πλοίων η Ινδονησία θα χρησιμοποιεί ένα σύστημα μάχης κατασκευασμένο στην Τουρκία, παρόλο που αρχικά προβλεπόταν ότι το πλοίο θα χρησιμοποιούσε σύστημα μάχης από την Ολλανδία.

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται το φθηνό αμερικάνικο σύστημα αεράμυνας που συγκρίνεται με Iron Dome και NASAMS

Εμφανίστηκε ο μπλε δράκος στο Αιγαίο: Τρώει ακόμα και τον εαυτό του – Άρπαξε το χέρι ενός παιδιού

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Μετάνιωσε η Ινδονησία που πήρε τις αγγλικές φρεγάτες που πουλούσαν και στην Ελλάδα – Ευτυχώς η Αθήνα πηρε της Belharra». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ