Αρχική » Εξοπλιστικά

Ο τρόμος από ρωσικό υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα δείχνει τον δρόμο και στην Ελλάδα;

«Το επίπεδο απειλής πυραύλων είναι πλέον υψηλό».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Ο τρόμος από ρωσικό υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα δείχνει τον δρόμο και στην Ελλάδα;

Ο τρόμος από ρωσικό υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα δείχνει τον δρόμο και στην Ελλάδα αναφορικά με τον μέλλον των ελληνικών υποβρυχίων;

«Ο βαθμός απειλής πυραυλικών χτυπημάτων στο έδαφος της Ουκρανίας αυξήθηκε αφού η Ρωσία έστειλε ένα υποβρύχιο με πυραύλους κρουζ Kalibr στη Μαύρη Θάλασσα», σημειώνει το πρακτορείο Avia.pro.

Mάλιστα, τονίζεται ότι αυτό «ανακοίνωσε στον αέρα του τηλεμαραθώνιου η γραμματέας Τύπου των Αμυντικών Δυνάμεων της Νότιας Ουκρανίας Ναταλια Γκουμένιουκ».

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς «το απόγευμα της 19ης Αυγούστου, καταγράφηκε η παρουσία ρωσικού υποβρυχίου που μετέφερε τέσσερις πυραύλους Kalibr.

«Μπορούμε να μιλήσουμε για τις προθέσεις της Ρωσίας να επιφέρει νέα πλήγματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο έδαφος της Ουκρανίας», σημείωσε.

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την ουκρανική πλευρά, υπάρχουν εννέα ρωσικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, μεταξύ των οποίων και ένα υποβρύχιο.

«Το επίπεδο απειλής πυραύλων είναι πλέον υψηλό, ειδικά δεδομένου του γεγονότος ότι η εκτόξευση πυραύλου από υποβρύχιο είναι δύσκολο να ανιχνευθεί από τα συστήματα αεράμυνας μας», είπε η Γκουμενιούκ.

Η παραπάνω εξέλιξη ίσως αποτελεί έναν «μπουσουλά» για τις δυνατότητες που πρέπει να έχουν και τα ελληνικά υποβρύχια στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, ειδικά μετά το γεγονός πως οι Τούρκοι σχεδιάζουν να εφοδιάσουν τα τουρκικά υποβρύχια που φτιάχνουν με την άδεια της Γερμανίας και με βαλλιστικές δυνατότητες.

Ο τρόμος από ρωσικό υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα δείχνει τον δρόμο και στην Ελλάδα;

Η συζήτηση για επιπλέον δύο ελληνικά υποβρύχια συνεχίζεται καθώς εκτός των τεσσάρων Type 214 και των δύο Type 209 που έχει εκσυγχρονίσει, η Ελλάδα χρειάζεται επιπλέον τέσσερα με έξι νέα υποβρύχια επιβέδου 214.

Η συμφωνία για τα 214 της Ελλάδας αφορούσε και την όψιον για δύο ακόμα 214 τύπου Παπανικολής, μια όψιον την οποία η Ελλάδα λόγω της δημοσιονομικής κρίσης δεν ενεργοποίησε ποτέ.

Να σημειωθεί ότι το αυξημένο μέγεθος των τουρκικων 214 σημαίνει πως θα έχουν επιπλέον δυνατότητες οπλισμού, σε σχέση με τα ελληνικά υποβρύχια.

Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι τα νέα τουρκικά υποβρύχια θα είναι σε θέση να μεταφέρουν και να εκτοξεύουν πυραύλους χερσαίας επίθεσης GEZGIN, ανάλογους με τους Tomahawk του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και των ρωσικών Kalibr.

Διαβάστε επίσης:

Kύπρος: Επέκταση της άρσης του εμπάργκο όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Το κυπριακό UAV που είναι το μόνο που πετά στην Ουκρανία – Δεν το πιάνει ο ηλεκτρονικός πόλεμος – Έβαλε τα… γυαλιά στα Bayraktar

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο τρόμος από ρωσικό υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα δείχνει τον δρόμο και στην Ελλάδα;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ