Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Φρεγάτες: Βάλτε A70 Sylver στις ελληνικές Belharra για πλήγματα έως τα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν

Στη σχεδίαση εξαγωγής των FDI, δηλαδή των Belh@rra, υπάρχει δυνατότητα και για εγκατάσταση των εκτοξευτών A70 Sylver για την εκτόξευση και των πυραύλων MdCN.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Φρεγάτες: Βάλτε A70 Sylver στις ελληνικές Belharra για πλήγματα έως τα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν

Φρεγάτες: Βάλτε A70 Sylver στις Frégate de Défense et d’Intervention (FDI) όπου η MBDA αναπτύσσει μια νέας γενιάς επαναδιαμορφώσιμη εγκατάσταση πυροδότησης ή Installation de Tir Reconfigurable (ITR), το οποίο είδαμε και κατά την διαδικασία καθέλκισης της πρώτης γαλλικής FDI.

Το ITR θα χειρίζεται όλα τα πυραυλικά οπλικά συστήματα του πλοίου καθώς και τους εκτοξευτές A50 VLS για τους πυραύλους αεράμυνας Aster 30, σαν αυτούς που θα έχουν και οι ελληνικές Belharra.

Φρεγάτες: Βάλτε A70 Sylver στις ελληνικές Belharra για πλήγματα έως τα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν

Ωστόσο, στη σχεδίαση εξαγωγής των FDI, δηλαδή των Belh@rra, υπάρχει δυνατότητα και για εγκατάσταση των εκτοξευτών A70 Sylver για την εκτόξευση και των πυραύλων MdCN.

Oι Naval Cruise Missile (MdCN) που χρησιμοποιούν τους εκτοξευτές έχουν εμβέλεια άνω των 1.000 χλμ.

Πρόκειται για τους πυραύλους που παλαιότερα ήταν γνωστοί με την ονομασία SCALP Naval.

Οι ελληνικές Belharra θα φέρουν τους εκτοξευτές Α50 Sylver από τους οποίους μπορούν να εκτοξευτούν Aster 15 και Aster 30, όχι όμως SCALP Naval.

Αντίστοιχα στους A70 Sylver χρησιμοποιούνται Aster 15, Aster 30 και SCALP Naval.

Φρεγάτες: Βάλτε A70 Sylver στις ελληνικές Belharra για πλήγματα έως τα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στον SKAI ο ε.α πτέραρχος Κωνσταντίνος Ιατρίδης, η Ελλάδα πιθανως θα ξεκινήσει διαπραγμάτευσεις για πυραύλους MdCN (Naval Cruise Missile) που μπορούν να εκτοξευτούν από πλοία και υποβρύχια και έχουν εμβέλεια άνω των 250 χλμ.

Η δοκιμή του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου Tayfun, με βεληνεκές άνω των 500 χλμ. φέρνει ξανά στο τραπέζι τους γαλλικούς SCALP Naval, τους οποίους μπορούν να φέρουν οι γαλλικές Belharra ενώ οι γαλλικοί υπερ-πύραυλοι μπορούν να εκτοξευτούν και από υποβρύχια.

Πάντως το γεγονός ότι οι γαλλικές φρεγάτες δεν περιλαμβάνουν (σ.σ. για την ώρα) SCALP Naval, δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει βλήματα κρουζ.

Μπορεί τους Scalp Naval να έχει κάποια άλλη πλατφόρμα όπως π.χ. τα υποβρύχια 214.

Διαβάστε επίσης:

Κοροϊδεύουν οι Τούρκοι για την έλλειψη ελληνικών καμικάζι drone και αντιαεροπορικών συστημάτων

Τουρκία: Αυτές είναι οι ύπουλες επιδιώξεις του Ερντογάν, με τις συνεχείς προκλήσεις προς την Ελλάδα (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Βάλτε A70 Sylver στις ελληνικές Belharra για πλήγματα έως τα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ