Αρχική » Εξοπλιστικά

Φρεγάτες: Παίρνει η Ρουμανία τα πλοία που ήθελαν να δώσουν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα;

Η ανάγκη της Ρουμανίας για πλοία στη Μαύρη Θάλασσα αναμένεται να καλυφθεί άμεσα.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Εξοπλιστικά Διεθνή
Φρεγάτες: Παίρνει η Ρουμανία τα πλοία που ήθελαν να δώσουν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα;

Φρεγάτες: Παίρνει η Ρουμανία τα πλοία που ήθελαν να δώσουν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα μετά την ακύρωση από το Βουκουρέστι της προμήθειας των γαλλικών Gowind που θέλει και η Αθήνα;

Η Ρουμανία ακύρωσε την προμήθεια των τεσσάρων γαλλικών Gowind εξαιτίας της καθυστέρησης του έργου (τέσσερα χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης) και «λόγω οικονομικών διαφορών μεταξύ της Naval Group και του ρουμανικού ναυπηγείου που είχε αναλάβει τη ναυπήγηση».

Δημοσιεύματα ρουμανικών ΜΜΕ ανέφεραν ότι η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε λόγω προσπαθειών αλλαγής των αρχικών όρων της σύμβασης, ειδικά όσον αφορά το κόστος.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια των τεσσάρων Gowind ακυρώθηκε ενώ η ανάγκη της Ρουμανίας για πλοία στη Μαύρη Θάλασσα αναμένεται να καλυφθεί με την αγορά μεταχειρισμένων πολεμικών πλοίων από τις ΗΠΑ.

Φρεγάτες: Παίρνει η Ρουμανία τα πλοία που ήθελαν να δώσουν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα;

Πρόκειται για τις φρεγάτες LCS, τις οποίες αρχικά οι ΗΠΑ υπολόγιζαν να δώσουν στην Ελλάδα.

Μία τέτοια εξέλιξη ανοίγει ξανά το κεφάλαιο κορβετών για την Αθήνα, με τις γαλλικές Gowind και τις ιταλικές τύπου Doha αφου ο σχεδιασμός απόκτησης τους είχε πάει πίσω λόγω των LCS (που φαίνεται πως καταλύγουν στη Ρουμανία).

Διαβάστε επίσης:

Κορβέτες: Η Ρουμανία ακυρώνει την προμήθεια των γαλλικών Gowind που θέλει και η Ελλάδα – Τι συνέβη – Τι λένε οι Τούρκοι

Τούρκοι: Βάζουν αιολικά πάρκα απέναντι από τη Λήμνο, στα Στενά, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Θάλασσα του Μαρμαρά – Το ελληνικό πρόβλημα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Παίρνει η Ρουμανία τα πλοία που ήθελαν να δώσουν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ