Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τούρκος αναλυτής: Η Τουρκία μπορεί να φτιάξει βαλλιστικούς 3.000 χλμ βεληνεκούς

Χρειάστηκαν 7 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα, δηλαδή 458 δευτερόλεπτα, για να χτυπήσει το στόχο του ο τουρκικός πύραυλος Tayfun.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τούρκος αναλυτής: Η Τουρκία μπορεί να φτιάξει βαλλιστικούς 3.000 χλμ βεληνεκούς

Τούρκος αναλυτής: Η Τουρκία μπορεί να φτιάξει βαλλιστικούς 3.000 χλμ βεληνεκούς, σημείωσε στην Milliyet ο Τουράν Ογκούζ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή, η Τουρκία έχει την τεχνολογική υποδομή «για να παράγει βαλλιστικούς πυραύλους μεσαίου βεληνεκούς με βεληνεκές έως και 3000 χλμ».

Όπως υποστήριξε ο Τουράν Ογκούζ, η Τουρκία ανακοινώνει για τους νέους πυραύλους της μόνο αφού διαθέτει αρκετούς στο απόθεμά της.

«Ο πύραυλος Bora ανακοινώθηκε το 2019-2020. Ωστόσο, όλες οι παραδόσεις στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ολοκληρώθηκαν το 2018. Όλα τα σημαντικά μέρη κατασκευάστηκαν», είπε.

Τούρκος αναλυτής: Η Τουρκία μπορεί να φτιάξει βαλλιστικούς 3.000 χλμ βεληνεκούς

Ο Ογκούζ συμπλήρωσε πως «εάν αυτά (σ.σ. για τον τουρκικό βαλλιστικό πύραυλο) ανακοινωθούν σήμερα, μάλλον έχουν παραδοθεί».

Από το Ρίζε στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, ο τουρκικός βαλλιστικός πύραυλος Tayfun έγινε ο πρώτος τουρκικός πύραυλος που ξεπέρασε το όριο των 300 χιλιομέτρων.

Χρειάστηκαν 7 λεπτά 38 δευτερόλεπτα, δηλαδή 458 δευτερόλεπτα, για να χτυπήσει το στόχο του ο πύραυλος Tayfun.

Να σημειωθεί πως ο πύραυλος TAYFUN έγινε ο πρώτος βαλλιστικός πύραυλος μικρής εμβέλειας της Τουρκίας και μπορεί να μεταφέρει μία ή περισσότερες χημικές, βιολογικές, πυρηνικές ή/και συμβατικές κεφαλές.

Οι βαλλιστικοί πύραυλοι με βεληνεκές 300-1000 χιλιομέτρων ορίζονται ως «βαλλιστικοί πύραυλοι μικρής εμβέλειας (SRBM)».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Γι αυτό θέλει αποστρατικοποιημένα νησιά – Δεν περνάει τίποτα

Ελληνοτουρκικά: Αυτό είναι το νέο «όπλο» των τούρκων στο Αιγαίο – Το σχέδιο για να χτυπήσουν την Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκος αναλυτής: Η Τουρκία μπορεί να φτιάξει βαλλιστικούς 3.000 χλμ βεληνεκούς». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ