Αρχική » Εξοπλιστικά

ΗΠΑ: H υπερ – παραγγελία 1.000 drone με τεχνητή νοημοσύνη και ελληνικό όνομα που σβήνει τα Bayraktar

Πρόκειται για το επόμενο βήμα στην βιομηχανία των drone.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
ΗΠΑ: H υπερ - παραγγελία 1.000 drone με τεχνητή νοημοσύνη και ελληνικό όνομα που σβήνει τα Bayraktar

ΗΠΑ: H υπερ – παραγγελία 1.000 drone XQ-58 (Kratos) με τεχνητή νοημοσύνη που σβήνει τα Bayraktar από τον… παγκόσμιο χάρτη.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο «η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ παρήγγειλε 1.000 UAV ελεγχόμενα από τεχνητή νοημοσύνη μοντέλου XQ-58».

«Το κόστος των XQ-58, εκ των οποίων 7,5 εκατομμύρια δολάρια το τεμάχιο, έφτασε για τις ΗΠΑ συνολικά 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια», αναφέρει η τουρκική Milliyet.

ΗΠΑ: H υπερ – παραγγελία 1.000 drone με τεχνητή νοημοσύνη και ελληνικό όνομα που σβήνει τα Bayraktar

H βρετανική Telegraph τονίζει ότι προτιμώνται τα μη επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη «επειδή είναι φθηνότερα από τα συμβατικά επανδρωμένα πολεμικά αεροσκάφη».

Μάλιστα, σύμφωνα με την Telegraph, οι αμερικανικές αρχές διεξήγαγαν μια σειρά ασκήσεων με αερομαχίες drone, ελεγχόμενα από AI.

Πρόκειται για το επόμενο βήμα στην βιομηχανία των drone, με την τεχνητή νοημοσύνη να αναπτύσσεται αυτόνομα και στην Ελλάδα, όπου μάλιστα, σύμφωνα με πηγές τoυ geostratigika.gr ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα για την εφαρμογή του AI στα ελληνικά drone.

Διαβάστε επίσης:

Η βρετανική βοήθεια «κυριολεκτικά εξατμίστηκε». Οι Ουκρανοί έχασαν πολύτιμα όπλα

Οι Τούρκοι προσπαθούν να αντιγράψουν άμεσα ισραηλινές ρουκέτες που ενδιαφέρουν την Ελλάδα και τρομοκρατούν την Άγκυρα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΗΠΑ: H υπερ – παραγγελία 1.000 drone με τεχνητή νοημοσύνη και ελληνικό όνομα που σβήνει τα Bayraktar». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ