Αρχική » Εξοπλιστικά

Τούρκοι: Προσοχή, οι Έλληνες αντέγραψαν ακριβώς το Bayraktar TB2 και πήραν Spike-NLOS για τα τούρκικα drone

Αυτό που έχει... πειράξει τους Τούρκους είναι η ομοιότητα του ελληνικού drone με το τουρκικό Bayraktar.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τούρκοι: Προσοχή, οι Έλληνες αντέγραψαν ακριβώς το Bayraktar TB2 και πήραν Spike-NLOS για τα τούρκικα drone

Τούρκοι: Προσοχή, οι Έλληνες αντέγραψαν ακριβώς το Bayraktar TB2 που απογειώθηκε για δοκιμαστική πτήση.

Βαρέως φαίνεται πως φέρουν οι Τούρκοι την δοκική του ελληνικού drone της Smart Flying Machines, μία είδηση που διαβάσατε από το geostratigika.gr.

Έτσι, ενώ η τουρκικη Milliyet, σε νέο της δημοσίευμα, αναφέρεται στις τελευταίες εξοπλιστικές εξελίξεις στην Eλλάδα και ειδικά στην αγορά των ισραηλινών πυραύλων Spike-NLOS, στον τίλτο του δημοσιεύματος αλλά και στην φωτογραφία, γίνεται λόγος για το ελληνικό drone.

Αυτό που έχει… πειράξει τους Τούρκους είναι η ομοιότητα του ελληνικού drone με το τουρκικό Bayraktar.

Mάλιστα οι Τούρκοι, μόλις είχε γίνει γνωστή η ελληνική δοκιμή, είχαν κάνει λόγω για… Μπαραϊκταράκι.

Το δημοσίευμα της Milliyet υπογραμμίζει επίσης την αγορά από την Ελλαδα του πυραυλικού συστήματος Spike-NLOS από το Ισραήλ, με την Αθήνα όπως σημειωνεται να αναζητά «μια λύση κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών της Τουρκίας».

Τούρκοι: Προσοχή, οι Έλληνες αντέγραψαν ακριβώς το Bayraktar TB2 και πήραν Spike-NLOS για τα τούρκικα drone

«Η διοίκηση της Αθήνας, που διαπραγματευόταν εδώ και δύο χρόνια για την αγορά του συστήματος από το Ισραήλ, υπέγραψε τελικά συμφωνία ύψους 350 εκατομμυρίων δολαρίων», τονίζεται.

«Το πυραυλικό σύστημα μεγάλου βεληνεκούς Spike-NLOS θα χρησιμοποιηθεί από τον ελληνικό στρατό σε χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές δυνάμεις. Η Καθημερινή ανέφερε ότι τα ελικόπτερα Apache θα χρησιμοποιούν επίσης ισραηλινούς πυραύλους και το Spike-NLOS θα αναπτυχθεί σε ορισμένα πολεμικά πλοία», σημειώνεται επίσης στο τoυρκικό δημοσίευμα.

«Το Spike-NLOS, που αρχικά αναπτύχθηκε από το Ισραήλ ως αντιαρματικός πύραυλος, έχει εξελιχθεί σε ένα Ηλεκτροοπτικό σύστημα πυραύλων πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να εκτοξευτεί από πλοία, οχήματα μάχης, ακόμη και ελικόπτερα. Το σύστημα που παράγεται από την εταιρεία Rafael έχει αυτονομία 32 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος, ο οποίος έχει μεγάλη εμβέλεια επίθεσης άνω των 25 χιλιομέτρων, μπορεί να φτάσει έως και 32 χιλιόμετρα με τη βοήθεια θερμικών αισθητήρων, ακόμη και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές», καταλήγουν οι Τούρκοι.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Πουλάει τρελά ότι σύστημα πήραν οι Έλληνες στην Belharra – Eίναι ότι καλύτερο

Τουρκία: Μπροστά «στο τέλος της εποχής» Ερντογάν – Μεγάλη πιθανότητα να χάσει στις εκλογές!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Προσοχή, οι Έλληνες αντέγραψαν ακριβώς το Bayraktar TB2 και πήραν Spike-NLOS για τα τούρκικα drone». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ