Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Κρύος ιδρώτας στην Τουρκία με Μπλίνκεν – Αυτό πείραξε τους Τούρκους

Η επίσκεψη Μπλίνκεν στην Ελλάδα προκαλεί κρύο ιδρώτα στην Τουρκία

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Κρύος ιδρώτας στην Τουρκία με Μπλίνκεν - Αυτό πείραξε τους Τούρκους

Ο Άντονι Μπλίνκεν βρέθηκε στην Ελλάδα για μια σειρά από συναντήσεις με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη, κάτι που δεν ήχησε καλά στην Τουρκία.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, στην Τουρκία, τα ΜΜΕ της χώρας ασχολούνται με την παρουσία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα, η οποία τους γεννά έντονο προβληματισμό.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν πως ο Άντονι Μπλίνκεν «δείχνει οικειότητα, άμεση σχέση η παρουσία του στο σπίτι του Μητσοτάκη, και στην Τουρκία το λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη».

Κρύος ιδρώτας στην Τουρκία με Μπλίνκεν – Αυτό πείραξε τους Τούρκους

Αυτό που φαίνεται πως πείραξε την Άγκυρα και τη γεμίζει σκέψεις, είναι το γεγονός της παρουσίας του Μπλίνκεν στην οικεία του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και το ταξίδι του στην Κρήτη.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε για το θέμα ο διευθυντής της εφημερίδας Milliyet Οζάι Σεντίρ, ο οποίος τόνισε πως«Εγώ θα ανησυχήσω αν η σκιά των ΗΠΑ ‘’πέσει’’ πάνω στην Ανατολική Μεσόγειο Το σημείο που επισκέφθηκε είναι η Κρήτη και πήγε στην βάση της Σούδας. Άνοιξε ως μια μικρή βάση τη δεκαετία των ‘70, σήμερα είναι μια από τις βασικότερες βάσεις της Ανατολικής Μεσογείου και η Κρήτη είναι μεγάλο νησί. Εκεί πήγε, Ας ευχηθούμε ας μην μπλεχτούν πάλι εκεί».

Δείτε τα όσα είπε για το θέμα ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κρύος ιδρώτας στην Τουρκία με Μπλίνκεν – Αυτό πείραξε τους Τούρκους». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ