Αρχική » Εξοπλιστικά

Rafale: Ο πύραυλος που θα μπορούν να έχουν και θεωρείται η τελευταία λύση πριν από την πλήρη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων

Στο γαλλικό πυρηνικό δόγμα αναφέρεται ως «προστρατηγικό» όπλο ή «προειδοποιητική βολή».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Rafale: Ο πύραυλος που θα μπορούν να έχουν και θεωρείται η τελευταία λύση πριν από την πλήρη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων

Rafale: Ο πύραυλος ASMP-A που θα μπορούν να έχουν τα γαλλικά μαχητικά που θεωρείται η τελευταία λύση πριν από την πλήρη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.

Τα Rafale έχουν ωφέλιμο φορτίο 20.900 λιβρών, συνδυάζοντας μία θανατηφόρα ποικιλία πυραύλων και βομβών – ακόμη και τον πυρηνικό πύραυλο ASMP-A .

Ο ASMP-A είναι, αναφέρει το nationalinterest.org, «ένας πύραυλος κρουζ αέρος-εδάφους μεσαίου βεληνεκούς, ο οποίος φέρει πυρηνική κεφαλή που προορίζεται να χρησιμεύσει ως “προειδοποιητική βολή” τελευταίας λύσης πριν από την πλήρη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων».

Το air-sol moyenne portée (ASMP) είναι μεσαίου βεληνεκούς αέρος – εδάφους γαλλικός πυρηνικός πύραυλος κρουζ που κατασκευάζεται από την MBDA Γαλλίας, ζυγίζει 860 κιλά, έχει εμβέλεια πάνω από 500 χλμ και ταχύτητα 4-8 Mach.

Στο γαλλικό πυρηνικό δόγμα αναφέρεται ως «προστρατηγικό» όπλο ή «προειδοποιητική βολή» πριν από την πλήρη χρήση στρατηγικών πυρηνικών όπλων που εκτοξεύονται από τα υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων κατηγορίας Triomphant.

Διαβάστε επίσης:

Κρύος ιδρώτας στην Τουρκία με Μπλίνκεν – Αυτό πείραξε τους Τούρκους

Φρεγάτες: Αυξήστε τον αριθμό των σιλό VLS όπως οι Έλληνες στις Belharra

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Ο πύραυλος που θα μπορούν να έχουν και θεωρείται η τελευταία λύση πριν από την πλήρη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ