Αρχική » Εξοπλιστικά

Φρεγάτες: Επίδειξη των γαλλικών φρεγατών τι θα κάνουν στα Bayraktar στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

H γαλλική φρεγάτα έδειξε τι... θα κάνουν σε λίγο καιρό και οι ελληνικές FDI αν χρειαστεί σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Φρεγάτες: Επίδειξη των γαλλικών φρεγατών τι θα κάνουν στα Bayraktar στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Φρεγάτες: Επίδειξη των γαλλικών φρεγατών τι θα κάνουν στα Bayraktar στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αν χρειαστεί.

Μια γαλλική φρεγάτα εξουδετέρωσε δύο drones που πλησίαζαν στην Ερυθρά Θάλασσα και προέρχονταν από τις ακτές της Υεμένης.

«Η αναχαίτιση και η καταστροφή αυτών των δύο αναγνωρισμένων απειλών» πραγματοποιήθηκε αργά το Σάββατο από τη φρεγάτα Languedoc, η οποία επιχειρεί στην Ερυθρά Θάλασσα, ανέφερε το γενικό επιτελείο σε δελτίο τύπου την Κυριακή, γράφει το aljazeera.com.

Φρεγάτες: Επίδειξη των γαλλικών φρεγατών τι θα κάνουν στα Bayraktar στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Τα δύο drone βρίσκονταν σε πορεία προς το Λανγκεντόκ, με προέλευση από τη Χοντέιντα, πόλη λιμάνι της Υεμένης υπό τον έλεγχο των Χούτι, ενώ να σημειωθεί πως  οι αναχαιτίσεις έγιναν 110 χιλιόμετρα (68 μίλια)

Oπλισμένη με Aster 15, Storm Shadow και Exocet η γαλλική φρεγάτα έδειξε τι… θα κάνουν σε λίγο καιρό και οι ελληνικές FDI αν χρειαστεί σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, όπου τουρκικά drone δεν θα μπορούν να περάσουν καν από τις ακτές της Μικράς Ασίας.

Nα θυμίσουμε πως το Sea Fire 500 των ελληνικών φρεγατών έχει εμβέλεια 500 χλμ για αεροσκάφη μεγάλου μεγέθους π.χ. F-16, ενώ η εμβέλειά του σε στόχους επιφανείας φτάνει τα 80+ χλμ.

Δηλαδή το Sea Fire 500 θα μπορεί να δίνει πλήρη εικόνα σε μία ελληνικη FDI-HN που βρίσκεται στη Νάξο από τον Μαρμαρά μέχρι το Καστελόριζο.

Το SeaFire έχει ικανότητα παρακολούθησης έως και 800 στόχων ταυτόχρονα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι απρόβλεπτος και η ανάγκη της Τουρκίας να πάρει αμερικανικά F-16 τον οδηγεί στο να… κάνει τον καλό στη Δύση μέσω των σχέσεων του με την Ελλάδα. Όμως στην ουσία των όσων είπε από την Αθήνα όπου βρέθηκε, συνέχισε να μιλάει για διαμοιρασμό του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, απλά τα είπε με… άλλα λόγια.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Γιατί ο άνθρωπος που έδωσε τα γαλλικά μαχητικά στην Ελλάδα θέλει να πάρει η Τουρκία τα Eurofighter

Ελληνοτουρκικά: Να γιατί οι Τούρκοι δεν θέλουν να πάρει κιτ καθοδήγησης SPICE 1000/2000 η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Επίδειξη των γαλλικών φρεγατών τι θα κάνουν στα Bayraktar στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ