Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Προκαλεί η Τουρκία στην Κύπρο – Το νέο σκοτεινό σχέδιο του Ερντογάν

Νέα πρόκληση από την Τουρκία στην Κύπρο - Τι έχει συμβεί

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Προκαλεί η Τουρκία στην Κύπρο - Το νέο σχέδιο του Ερντογάν

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία έχει να αντιμετωπίσει η Κύπρος καθώς η Άγκυρα πήρε την απόφαση από σήμερα, Δευτέρα 21 Αυγούστου, να συνεχίσει τις εργασίες στην Πύλα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μετέδωσε την Κυριακή (20/8) ο τουρκικός τύπος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις του για το θέμα εντός της ημέρας.

Οι τούρκοι μιλούν για δήθεν εργασίες επισκευής και διαπλάτυνσης του δρόμου σε μια περιοχή που είναι κατά τα άλλα ελεγχόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ).

Μάλιστα, δεκάδες τούρκοι, έποικοι και Τουρκοκύπριοι επιτέθηκαν κατά της Ειρηνευτικής Δυνάμεως Κύπρου του ΟΗΕ γιατί η τελευταία επιχείρησε να επιβάλει τον νόμο.

Τα τουρκικά μέσα ισχυρίζονται ότι «κατά τη διάρκεια των εργασιών που διασφαλίζονται από την παράνομη “αστυνομία” της (παράνομης) “τδβκ”, δεν επιτρέπεται στο προσωπικό και στα οχήματα του ΟΗΕ να εισέλθουν με οποιονδήποτε τρόπο στην περιοχή εργασιών».

Ο Ερντογάν δείχνει πως έχει ένα σκοτεινό σχέδιο και λειτουργεί με βάση αυτό προκειμένου να χτυπήσει την Κύπρο τη στιγμή που πρέπει ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η γειτονική χώρα προκαλεί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ειδικότερα, πριν από περίπου δύο δεκαετίες είχε κατασκευάσει παράνομο φυλάκιο κοντά στην Πύλα και τότε η ελληνική και ελληνοκυπριακή πλευρά αλλά και ο ΟΗΕ, είχαν αντιδράσει χωρίς όμως να καταφέρουν να σταματήσουν τους τούρκους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προκαλεί η Τουρκία στην Κύπρο – Το νέο σκοτεινό σχέδιο του Ερντογάν». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ