Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Αυτά θα συζητηθούν – Θα έχει εκπλήξεις ο Τούρκος πρόεδρος;

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να συναντηθούν αύριο.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν: Θα φέρει τέλος στην επιθετική στάση της Τουρκίας ή θα έχουμε εκπλήξεις;

Η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι το πολυαναμενόμενο γεγονός της αυριανής ημέρας.

Μετά από τη συνάντηση στο Βίλνιους οι δύο πρωθυπουργοί θα συζητήσουν και στη συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και τα θέματα που έχουν να επιλύσουν είναι πάρα πολλά.

Η Τουρκία, παρά τις προσπάθειες που γίνονται από τους σεισμούς και έπειτα για καλές σχέσεις με την Ελλάδα, επέμεινε στις προκλήσεις και την εχθρική ατζέντα. Η «Γαλάζια Πατρίδα» επανήλθε από επίσημα χείλη και η Τουρκική πλευρά εκτέθηκε για ακόμη μία φορά την ώρα που ο συζητήσεις για κοινή γραμμή πορείας συνεχίζονται.

Στην αυριανή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν αναμένεται σίγουρα να τεθούν επί τάπητος τα καίρια θέματα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι δύο ηγέτες θα δώσουν τις εντολές για τα επόμενα βήματα και τα ζητήματα που υπάρχουν στο Αιγαίο και την υφαλοκρηπίδα. Ωστόσο, κανείς δε περιμένει άμεσα και μεγάλα αποτελέσματα από αυτή τη συνάντηση.

Την ίδια ώρα οι Τούρκοι μιλάνε για κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο μετά την απόκτηση των Rafale και των F-16 με την ενόχλησή τους να είναι εμφανή.

Όχι όσο εμφανής όμως είναι η ενόχληση με τις ΗΠΑ. Μετά τον εκνευρισμό του Ερντογάν με τον Μπάιντεν, οι Τούρκοι έρχονται ξανά σε αντιπαράθεση με τους Αμερικανούς καθώς ο Τζο Μπάιντεν δεν έκλεισε ραντεβού με τον Τούρκο πρόεδρο.

Οι γενικές αυτές ενοχλήσεις της Τουρκίας θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν θα επηρεάσουν την αυριανή συνάντηση…

«Βράζει» η Τουρκία με την παρατήρηση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Αυτά θα συζητηθούν – Θα έχει εκπλήξεις ο Τούρκος πρόεδρος;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ