Αρχική » Εξοπλιστικά

Aarok: Οι Γάλλοι φτιάχνουν γαλλικό Bayraktar που μπορεί να προσγειωθεί και σε ανώμαλο έδαφος

«Ικανό να λειτουργεί από ανώμαλο έδαφος από 400 έως 600 μέτρα».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Aarok: Οι Γάλλοι φτιάχνουν γαλλικό Bayraktar που μπορεί να προσγειωθεί και σε ανώμαλο έδαφος

Aarok: Οι Γάλλοι φτιάχνουν drone καλύτερο από τα Bayraktar που μπορεί να προσγειωθεί και σε ανώμαλο έδαφος, με μέγιστη μάζα απογείωσης 5,5 τόνους και χωρητικότητα μεταφοράς 1,5 τόνους.

Το Aarok θα μπορεί να μεταφέρει κατευθυνόμενες βόμβες 250 κιλών και δύο μεσαίους αντιαρματικούς πυραύλους όπως ο Hellfire ή το Akheron MP, και ότι θα έχει αυτονομία περίπου 25 ωρών.

«Το γαλλικό drone αρχικά θα είναι εξοπλισμένο με τον στροβιλοκινητήρα PT6 της Pratt&Whitney και στη συνέχεια με τον νέο στροβιλοκινητήρα Ardiden που αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή από τη Safran», σημειώνει το meta-defense.fr.

«Πάνω απ ‘όλα, το νέο drone έχει σχεδιαστεί για να είναι στιβαρό, ικανό να λειτουργεί από ανώμαλο έδαφος από 400 έως 600 μέτρα», τονίζεται.

Aarok: Οι Γάλλοι φτιάχνουν γαλλικό Bayraktar που μπορεί να προσγειωθεί και σε ανώμαλο έδαφος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το Aarok θα μπορεί να προσφέρει επιδόσεις και ικανότητες High-end ή Heavy MALE drones, όπως το MQ9 Reaper ή το δικινητήριο Akinci, σε τιμή κοντά σε αυτή των ελαφρών MALE drones όπως το TB2 Bayraktar.

Να σημειωθεί ότι σε σύγκριση με ελαφρύτερα drones, όπως το TB2 Bayraktar, «το γαλλικό drone στην πραγματικότητα αποδεικνύεται πιο ακριβό, πιθανώς περίπου δύο φορές, αλλά προσφέρει σημαντικά υψηλότερη απόδοση, για παράδειγμα, με χωρητικότητα ωφέλιμου φορτίου 10 φορές μεγαλύτερη».

Το Aarok να έχει επίσης ταχύτητα πλεύσης μεταξύ δύο και τρεις φορές μεγαλύτερη από το Bayraktar και βεληνεκές μάχης τουλάχιστον 10 φορές πιο εκτεταμένο.

Σύμφωνα με τους Γάλλους, το κόστος του Aarok συνδέεται με την ανάπτυξη και την κατασκευή του ελαφρού drone Patroller, που έχει αγοράσει και η Ελλάδα (σ.σ. τέσσερα).

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Το Eurofighter είναι το καλύτερο μαχητικό της Ευρώπης με καλύτερα ηλεκτρονικά από τα Rafale

Και όμως τα Rafale μπορούν να ρίξουν σε αερομαχία τα F-22 Raptor – Ποτέ δεν το παραδέχτηκαν οι Αμερικάνοι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Aarok: Οι Γάλλοι φτιάχνουν γαλλικό Bayraktar που μπορεί να προσγειωθεί και σε ανώμαλο έδαφος». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ