Αρχική » Εξοπλιστικά

Οι Γάλλοι ετοίμασαν τα drone αυτοκτονίας Toutatis

Με βάρος λιγότερο από 4 κιλά και με στρατιωτικό ωφέλιμο φορτίο περίπου ένα κιλό.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Εξοπλιστικά
Οι Γάλλοι ετοίμασαν τα drone αυτοκτονίας Toutatis για να χτυπήσουν τα αμερικανικά Switchblade

Οι Γάλλοι ετοίμασαν τα drone αυτοκτονίας Toutatis, που παρουσιάστηκαν από την Thales στην Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού.

Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά Toutatis, ήρθαν για να πάρουν τη θέση τους δίπλα στα αμερικανικά drone αυτοκτονίας Switchblade, τα ιστραηλινα Hero και τα ρωσικά Lancet.

Με βάρος λιγότερο από 4 κιλά, με στρατιωτικό ωφέλιμο φορτίο περίπου ένα κιλό, αυτό το drone αυτοκτονίας, το οποίο έχει ήδη πραγματοποιήσει αρκετές πτήσεις, στοχεύει σε μια αγορά σήμερα στην οποία κυριαρχεί το Switchblade, ο ηγέτης της αγοράς, που χρησιμοποιείται από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Οι Γάλλοι ετοίμασαν τα drone αυτοκτονίας Toutatis για να χτυπήσουν τα αμερικανικά Switchblade

Tο Toutatis έχει αυτονομία 30 λεπτών και βεληνεκές 10 χλμ., και μεταφορά στρατιωτικού φορτίου επαρκούς για την καταστροφή ενός ελαφρού τεθωρακισμένου οχήματος ή ενός οχυρού σταθμού.

Μπορεί να μεταφερθεί σε σωλήνα εκτόξευσης όπως ένα αμερικανικό Switchblade 300.

Την ίδια ώρα, σοκ έχει προκαλέσει στην Τουρκία η στάση των ΗΠΑ στο θέμα των S-400, με τους Αμερικάνους να δείχνουν εμπιστοσύνη στην Ινδία τη στιγμή που έχουν αποκλείσει την Άγκυρα.

Πιο συγκεκριμένα, η Ουάσινγκτον δεν εφαρμόζει κυρώσεις και λέει πως εμπιστεύεται την Ινδία κάτι που σχολιάστηκε ιδιαιτέρως και με αρνητική χροιά από τους τούρκους αναλυτές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, το CNN Turk που ανέφερε πως «Στο Πεντάγωνο ρωτήθηκε το εξής. Γιατί οι ΗΠΑ εφαρμόζουν κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400 και δεν κάνουν το ίδιο με την Ινδία. Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου δήλωσε πως ‘εδώ υπάρχουν δύο διαφορετικές περιπτώσεις και εμπιστευόμαστε τη διαδικασία αύξησης ποικιλίας των οπλικών συστημάτων της Ινδίας. H αντίφαση των ΗΠΑ στην πολιτική τους στο ζήτημα των S-400 αποκαλύφθηκε στη συνέντευξη Τύπου στο Πεντάγωνο».

Διαβάστε επίσης:

Θέμα το Geostratigika στη μεγαλύτερη εφημερίδα της Τουρκίας

Σοκ στην Τουρκία για την αντίδραση των ΗΠΑ για τους S-400

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι Γάλλοι ετοίμασαν τα drone αυτοκτονίας Toutatis». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ