Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τελεσίγραφο στην Τουρκία από Μπλίνκεν – Αυτό απαίτησε από την Άγκυρα

Τελεσίγραφο των ΗΠΑ στην Τουρκία για τα F-16

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τελεσίγραφο στην Τουρκία από Μπλίνκεν - Αυτό απαίτησε από την Άγκυρα

Ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία έστειλαν οι ΗΠΑ με την επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στη γειτονική χώρα, αναφορικά με τα F-16 και τις απαιτήσεις που έχει η γειτονική μας χώρα για τα μαχητικά αεροσκάφη.

Την ώρα που οι τούρκοι ασχολούνται κυρίως με την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα, η αλήθεια είναι πως ο ίδιος ο Άντονι Μπλίνκεν μετέφερε στην Άγκυρα ένα τελεσίγραφο από Αμερική μεριά.

Τελεσίγραφο στην Τουρκία από Μπλίνκεν – Αυτό απαίτησε από την Άγκυρα

Σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία ζήτησε από το τουρκικό κοινοβούλιο να εγκρίνει πρώτα την ένταξη της Σουηδίας στη Συμμαχία, ώστε «να βοηθηθεί» ο  πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και να δοθούν τα μαχητικά F-16 που έχει ανάγκη η Τουρκία.

Σαν να μην έφτανε όμως αυτό που άκουσε ο Φιντάν, ήταν πως θα πρέπει η Τουρκία να δώσει άμεσα την απάντηση της για τη Σουηδία. Τι εννοούμε άμεσα; Έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας!

Παράλληλα, οι τούρκοι φαίνεται πως γκρίνιαξαν στον Μπλίνκεν πως οι ΗΠΑ βοηθάει την Ελλάδα, με την απάντηση του να αναφέρει πως το θέμα των F-35 για τη χώρα μας θα προωθηθεί.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ αναφέρθηκε στο ζήτημα της προμήθειας και εκσυγχρονισμού των F-16, λέγοντας πως: «παρακολουθούμε τη διαδικασία τους αιτήματος μας προς τις ΗΠΑ για την προμήθεια 40 F-16 Block-70 και των 79 κιτ εκσυγχρονισμού των F-16 .Οι τεχνικές συναντήσεις έχουν ολοκληρωθεί. Στους ομολόγους μας τονίζουμε πως σύντομα πρέπει να γίνουν θετικά βήματα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες. Είναι απαράδεκτο το θέμα αυτό να παραμένει σε εκκρεμότητα».

Δείτε τα όσα δήλωσε για το θέμα ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τελεσίγραφο στην Τουρκία από Μπλίνκεν – Αυτό απαίτησε από την Άγκυρα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ