Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τελικά οι Τούρκοι κάνουν καλύτερο μαχητικό από τα F-35 σαν τα ελληνικά;

Να σημειωθεί ότι το τουρκικό TF-X έχει σχεδιαστεί κυρίως για επιχειρήσεις αέρος-αέρος.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τελικά οι Τούρκοι κάνουν καλύτερο μαχητικό από τα F-35 σαν τα ελληνικά;

Τελικά οι Τούρκοι κάνουν καλύτερο μαχητικό από τα F-35 σαν τα ελληνικά και θα πετάξει σε έναν χρόνο;

Το τουρκικό μαχητικό Αεροσκάφος Μάχης, υποστηρίζεται ότι θα είναι ένα μαχητικό 5ης γενιάς, εξοπλισμένο με «πολύ σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, με πολύ εργονομικό πιλοτήριο και πλήρες ψηφιακό πιλοτήριο με μεγάλη οθόνη και με αμυντικά συστήματα πάνω του, με ηλεκτρονικά στοιχεία, ραντάρ και αόρατο ραντάρ, που θα έχουν όλες τις τεχνολογίες αεροπλάνων πέμπτης γενιάς στον κόσμο», ανέφερε ο πρόεδρος της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ.

«Ας αφήσουμε το F-16, θα έχει πτυχές που προσεγγίζουν το F-35, ή ακόμα καλύτερα από ορισμένες απόψεις», τόνισε.

Αναφορικά με την πορεία του πρότζεκτ, ο Ισμαήλ Ντεμίρ τόνισε ότι θα πραγματοποιηθούν στατικές δοκιμές και θα παρατηρηθεί «πόσο τα δεδομένα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια των μελετών ταιριάζουν με τα δεδομένα του σχεδιασμού».

Τελικά οι Τούρκοι κάνουν καλύτερο μαχητικό από τα F-35 σαν τα ελληνικά;

«Οι μηχανικοί μας θα είναι έτοιμοι για πτήση όταν δώσουν την αναφορά ότι μπορούν πλέον να πετάξουν με ασφάλεια», κατέληξε.

Να σημειωθεί ότι το τουρκικό TF-X έχει σχεδιαστεί κυρίως για επιχειρήσεις αέρος-αέρος, με δευτερεύοντα ρόλο αέρος-εδάφους.

Η TAI αναφέρει ότι το TF-X θα έχει αυξημένη εμβέλεια αέρος-αέρος χρησιμοποιώντας νέα όπλα, πιθανότατα τον εγχώρια αναπτυγμένο πύραυλο Gokdogan..

Θα διαθέτει επίσης μια εσωτερική θήκη όπλων για τη διατήρηση stealth, τεχνητή νοημοσύνη και υποστήριξη νευρωνικών δικτύων. Με άνοιγμα φτερών 14 μέτρων, μήκος 21 μέτρα και ύψος 6 μέτρα, το TF-X θα είναι μικρότερο από το F-22 αλλά μεγαλύτερο από το F-35.

Διαβάστε επίσης:

Στόχος οι κορβέτες με τα θαλάσσια drone των Τούρκων

Toυρκία: Οι Τούρκοι κάνουν αφιέρωμα στους ισραηλινούς δολοφόνους M-346 που έρχονται στην Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τελικά οι Τούρκοι κάνουν καλύτερο μαχητικό από τα F-35 σαν τα ελληνικά;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ