Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τούρκοι: Εδώ θα φτιάχνουν οι Έλληνες τις κορβέτες FCX-30 ή αλλιώς DOHA

Οι Τουρκοι τονίζουν ότι η συμφωνία «περιλαμβάνει την κατασκευή έξι κορβετών».

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Τούρκοι: Εδώ θα φτιάχνουν οι Έλληνες τις κορβέτες FCX-30ή αλλιώς DOHA

Τούρκοι: Εδώ θα φτιάχνουν οι Έλληνες τις κορβέτες FCX-30ή αλλιώς DOHA, σημειώνει το τουρκικό denizhaber.net, επικαλούμενο πληροφορίες από το enikos.gr και το ρεπορτάζ του Χρήστου Μαζανίτη.

«Σύμφωνα με την είδηση ​​του Enikos, την κατασκευή των κορβετών θα αναλάβoυν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας», σηειώνεται στο τουρκικό δημοσιευμα.

«Στο πλαίσιο αυτό, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή κορβετών FCX-30 μεταξύ της αμερικανικής ONEX και της ιταλικής Fincantieri», τονίζεται.

Στο τουρκικό δημοσίευμα, σημειώνεται πως στο έργο, «εκτός από τους εργαζόμενους στα ναυπηγεία, υπολογίζεται ότι θα εργαστούν πάνω από 2.000 άτομα, μαζί με τους μηχανικούς και τις ελληνικές εταιρείες που θα συμμετάσχουν στην κατασκευή των πλοίων».

«Σύμφωνα με την είδηση, έχουν επιλεγεί οι περισσότερες εταιρείες που θα εργαστούν στα πλοία. Εκπρόσωποι της εταιρείας πήγαν στη Γένοβα της Ιταλίας για να συζητήσουν πρόσθετες συνεργασίες», αναφέρεται.

Οι Τουρκοι τονίζουν ότι η συμφωνία «περιλαμβάνει την κατασκευή έξι κορβετών».

«Σε πρώτο στάδιο η παραγωγή θα ξεκινήσει με 3+1 κορβέτες. 3+1 σημαίνει ότι το πρώτο πλοίο θα ναυπηγηθεί στην Ιταλία και το υπόλοιπο στην Ελλάδα. Με τη συνεργασία θα γίνει και μεταφορά τεχνογνωσίας σε ελληνικά ναυπηγεία», σημειώνεται.

Τούρκοι: Εδώ θα φτιάχνουν οι Έλληνες τις κορβέτες FCX-30ή αλλιώς DOHA

«Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο Enikos με βάση ιταλικές πηγές, η Ιταλία δεσμεύεται να ιδρύσει κέντρο έρευνας και ανάπτυξης αμυντικών συστημάτων στην Ελευσίνα. Παράλληλα, εκατομμύρια δολάρια θα επενδυθούν από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την υποστήριξη της συντήρησης και επισκευής εμπορικών πλοίων» τονίζεται.

Οι Τουρκοι υπογραμμίζουν ότι κορβέτες κλάσης Ντόχα έχει επιλέξει και το ναυτικό του Κατάρ.

«Έχουν εκτόπισμα πλήρους φορτίου 3.250 τόνους, μήκος 107 μέτρα, πλάτος 14,70 μέτρα και βύθισμα 4,20 μέτρα. Οι κορβέτες έχουν μέγιστη ταχύτητα 28 κόμβων και εμβέλεια 3500 ναυτικών μιλίων (στους 15 κόμβους)», αναφέρεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

«Σύμφωνα με τα νέα που έγιναν από το Navy Recognition, το σύστημα πρόωσης κορβετών κλάσης Doha είναι τύπου CODAD (Combined diesel and diesel) με δύο πετρελαιοκινητήρες και έναν άξονα έλικας. Οι κορβέτες έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν συνολικά 112 άτομα, εκ των οποίων τα 98 είναι μέλη πληρώματος. Το θάλαμο πτήσης και το υπόστεγο αναπτύχθηκαν για ένα ελικόπτερο NH90», γράφουν οι Τουρκοι.

«Οι κορβέτες θα είναι εξοπλισμένες με ένα κύριο πυροβόλο 76 χιλιοστών που έχει αναπτύξει η Leonardo και δύο απομακρυσμένους σταθμούς όπλων Marlins των 30 χιλιοστών. Μεταξύ των άλλων συστημάτων που θα συμπεριληφθούν στις κορβέτες υπάρχει ένα σύστημα κάθετης εκτόξευσης που αποτελείται από 16 κελιά για τη χρήση πυραύλων ASTER 30 που αναπτύχθηκαν από την MBDA, ένας εκτοξευτής RAM (21 βλήματα) που αναπτύχθηκε από τη Raytheon για στενή αεράμυνα και οκτώ Exocet MM40 Block III της MBDA», καταλήγουν οι Τούρκοι, επικαλούμενοι πληροφορίες από το τουρκικό αμυντικο σάιτ Defenceturk.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αμφιβολίες έχει ο Λουτσέσκου για ΠΑΟΚ με απουσία Ιβάν – Το Κύπελλο με ΑΕΚ, το επικοινωνιακό παιχνίδι με Ολυμπιακό, το σπίτι στην Καστέλλα, η υποκρισία με Κάργα και οι σχέσεις με Πανσερραϊκό – Καραμανλή

Διαβάστε επίσης:

Bayraktar: Οι Τούρκοι τους βάζουν μίνι πυραύλους κρουζ εμβέλειας 200 χλμ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Τι θα συμβεί αν πεθάνει

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Εδώ θα φτιάχνουν οι Έλληνες τις κορβέτες FCX-30 ή αλλιώς DOHA». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ