Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τούρκοι: Ρωγμή F-35 στην Ελλάδα και αγκάθι 800 εκατομμυρίων δολαρίων

«Κρίση υποδομών ξέσπασε στη χώρα, η οποία ετοιμαζόταν να προσθέσει στον στόλο της ένα μαχητικό αεροσκάφος νέας γενιάς», γράφει η τουρκική Hurriyet.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Τούρκοι: Ρωγμή F-35 στην Ελλάδα και αγκάθι 800 εκατομμυρίων δολαρίων

Τούρκοι: Ρωγμή F-35 στην Ελλάδα και κρίση υποδομών ενώ η χώρα «ετοιμαζόταν να εντάξει στον στόλο της μαχητικά αεροσκάφη F-35».

«Κρίση υποδομών ξέσπασε στη χώρα, η οποία ετοιμαζόταν να προσθέσει στον στόλο της ένα μαχητικό αεροσκάφος νέας γενιάς», γράφει η τουρκική Hurriyet, επικαλούμενοι ρεπορτάζ των ΝΕΩΝ.

«Τα Νέα, μια από τις κορυφαίες εφημερίδες στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την εξέλιξη αυτή στους αναγνώστες του με τίτλο “Αγκάθι 800 εκατομμυρίων δολαρίων”», αναφέρουν οι Τούρκοι.

Σύμφωνα με το τουρκικο δημοσίευμα, «στην επίμαχη είδηση ​​αναφέρθηκε ότι “έγινε συζήτηση για το πρόγραμμα κατασκευής της υποδομής που είναι απαραίτητη για πλήρη λειτουργική χρήση” και “απαιτείται πρόσθετη δαπάνη 600 έως 800 εκατομμυρίων δολαρίων για να τεθούν σε πλήρη λειτουργία τα F-35″».

Tην ίδια ώρα, η τουρκική BAYKAR, κατασκευαστής των Bayraktar TB2, AKINCI και KIZILELMA αναπτύσσει το καμικάζι drone KAGEM το οποίο θα εκτοξεύεται από τα τουρκικά UAV.

«Το KAGEM εμφανίστηκε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικής Βιομηχανίας IDEX 2023 που πραγματοποιήθηκε στο Άμπου Ντάμπι, την πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων», γράφει το τουρκικο αμυντικό σάιτ savunmasanayist.com.

Συγκεκριμένα στο φυλλάδιο των AKINCI UAV που εκτέθηκε στην έκθεση από την BAYKAR, φάνηκε ότι στο τμήμα πυρομαχικών υπήρχε ένα προϊόν με την ονομασία «KAGEM».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε το SavunmaSanayiST.com το KAGEM αναπτύχθηκε από την BAYKAR, είναι ένα «μη επανδρωμένο αεροσκάφος καμικάζι» που εκτοξεύεται από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Τα KAGEM θα εκτοξεύονται από ένα AKINCI ή ένα Bayraktar TB2 ενώ αυτά βρίσκονται στον αέρα και αφού φτάνουν στον στόχο τους θα αυτοπυροδοτούνται.

Η εμβέλεια των KAGEM παραμένει ασαφής ωστόσο, σύμφωνα με τους Τούρκους, υπολογίζεται ότι θα έχουν αυτονομία 50-60 χιλιομέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Toυρκία: Οι Τούρκοι φτιάχνουν καμικάζι drone που θα εκτοξεύεται από τα τουρκικά Βayraktar

Μαρσέλο: Εκπληκτικό που μπορεί να πάει σχεδόν τσάμπα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τούρκοι: Ρωγμή F-35 στην Ελλάδα και αγκάθι 800 εκατομμυρίων δολαρίων». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ