Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Αδιανόητη πρόκληση από Μπαχτσελί: Θα συμπεριλάβω στην Τουρκία νησιά, Δυτική Θράκη και Θεσσαλονίκη!

Η Τουρκία υψώνει τους τόνους για ακόμα μία φορά και δείχνει ότι κάποιος πρέπει να τη βάλει στη θέση της.

Στέλιος Ανδρικάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Αδιανόητη πρόκληση από Μπαχτσελί: Θα συμπεριλάβω στην Τουρκία νησιά, Δυτική Θράκη και Θεσσαλονίκη!

Προκλήσεις και επιθέσεις στην Ελλάδα κάνει η Τουρκία τις τελευταίες ώρες, με πρωταγωνιστή τον κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο Μανώλης Κωστίδης μετέφερε για τον ΣΚΑΪ, τα όσα γίνονται στη γειτονική χώρα, με τις δηλώσεις να έχουν ξεφύγει για τα καλά από τα πλαίσια της λογικής.

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ότι η έμπνευση του κόμματος, έρχεται από τη φράση «θα συμπεριλάβω στην Τουρκία νησιά, Δυτική Θράκη και Θεσσαλονίκη».

Μιλώντας χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ο Μπαχτσελί είπε: «Η δική μας γραμμή είναι η γραμμή που χάραξε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος κρέμασε σαν μετάλλιο στο λαιμό της ιστορίας τις λέξεις: ‘Η μόνη μου τιμή και ο μόνος μου πλούτος στη ζωή δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο τουρκισμός. Μια από τις πηγές έμπνευσής μας είναι η ιαχή ‘θεού θέλοντος, θα πάρω πίσω τη Μοσούλη και το Κιρκούκ και τα νησιά, αν είμαι άξιος και θα συμπεριλάβω στα σύνορα της Τουρκίας τη Δυτική Θράκη, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης’. Και όπως είπε πάλι ο αγαπημένος  Ατατούρκ, ‘ο Τούρκος είναι η αστραπή, ο τυφώνας, ο ήλιος που φωτίζει τον κόσμο’».

Τουρκία: Στοχοποίηση και του Οικουμενικού Πατριάρχη!

Ωστόσο ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί δεν έμεινε εκεί και αποφάσισε να στοχοποιήσει και τον Οικουμενικό Πατριάρχη με πολύ βαριές κουβέντες.

«Δεν θα υπάρχει Οικουμενικός Πατριάρχης, ούτε πόλη με το όνομα ‘Κωνσταντινούπολις’. Δεν θα υπάρξει δεύτερο Βατικανό, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί έχει τρελάνει τους εχθρούς.

Ένα άλλο απαράδεκτο ζήτημα είναι η πρόσκληση του Ρωμιού Πατριάρχη Φαναρίου στη σύνοδο κορυφής, αποκαλώντας τον ‘Οικουμενικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως’ και η υπογραφή του στην τελική διακήρυξη. Η σύνοδος κορυφής για την Ειρήνη στην Ουκρανία αγνόησε σκόπιμα το δίκαιο της κυριαρχίας της Τουρκικής Δημοκρατίας και τις σχετικές διατάξεις της Συνθήκης της Λωζάνης.

Δεν υπάρχει πόλη με το όνομα ‘Κωνσταντινόπολις’, εντός των συνόρων της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Ο οικουμενικός τίτλος δεν έχει καμία εγκυρότητα και νομιμοποίηση. Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο είναι όλοι λάτρεις του Βυζαντίου. Και μαινόμενοι εχθροί του μουσουλμανικού τουρκικού έθνους. Κανείς δεν έχει τη δύναμη να μετατρέψει την Κωνσταντινούπολη σε δεύτερο Βατικανό.

Η Κωνσταντινούπολη, είναι η κληρονομιά της κατάκτησής μας, είναι επίσης η επιτομή της εθνικής και πνευματικής μας τιμής. Η επαναφορά της Αγίας Σοφίας στην αρχική μορφή του τεμένους και το άνοιγμά της για λατρεία στους μουσουλμάνους, έχει τρομάξει πολλούς κύκλους και τους έχει τρελάνει όλους από εκείνη την ημέρα» είπε ο Μπαχτσελί.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Αδιανόητη πρόκληση από Μπαχτσελί: Θα συμπεριλάβω στην Τουρκία νησιά, Δυτική Θράκη και Θεσσαλονίκη!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του.

ΣΧΟΛΙΑ