Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Ακάθεκτος στις προκλήσεις ο Τατάρ – Σημαντική για την «Γαλάζια Πατρίδα» η «τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»!

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ τόνισε ότι αν θα υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο, αυτή θα είναι με συνεργασία δύο ίσων κυρίαρχων κρατών.

Ιωσήφ Σηφάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Συνεχίζεται το γαϊτανάκι προκλητικών δηλώσεων από την Τουρκία μετά το επεισόδιο στην Κύπρο, με τη... σκυτάλη να παίρνει ο Ερσίν Τατάρ.

Συνεχίζεται το γαϊτανάκι προκλητικών δηλώσεων από την Τουρκία μετά το πρόσφατο επεισόδιο στην Κύπρο, με τη… σκυτάλη να παίρνει ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ.

Ο ίδιος λοιπόν μίλησε σε συνέδριο στα κατεχόμενα με τίτλο «Το όραμα της Τουρκίας και της τδβκ (ψευδοκράτους) για την Ανατολική Μεσόγειο», το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το παράρτημα του Πανεπιστημίου Κοινωνικών Επιστημών Άγκυρας.

Εκεί, επανέλαβε την πάγια θέση της Τουρκίας, ότι για να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο θα πρέπει να υπάρξουν δυο ίσα κυρίαρχα κράτη! Και δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην Ελλάδα, κατηγορώντας μας πως θέλουμε να περικυκλώσουμε την Ανατολία, κάνοντας την Κύπρο… ελληνικό νησί!

Μάλιστα πρόσθεσε ότι η αξία του ψευδοκράτους είναι μεγάλη σε γεωπολιτικό και γεωστρατηγικό επίπεδο, χαρακτηρίζοντάς το σαν «το νοτιότερο τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την μεγάλη αξία της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Και φυσικά κατέληξε λέγοντας πως οι Τούρκοι της Κύπρου δεν εγκατέλειψαν ποτέ τα κυριαρχικά τους δικαιώματα.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Μεταχειρισμένες φρεγάτες και F-35 από τις ΗΠΑ για την Αθήνα;

Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν την ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα

Έστειλαν κομάντος στην Τουρκία για να μην κλέβουν ελαιόλαδο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Ακάθεκτος στις προκλήσεις ο Τατάρ – Σημαντική για την «Γαλάζια Πατρίδα» η «τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιωσήφ Σηφάκης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ