Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Απίστευτη πρόκληση από Γιαλίμ – «Τα νησιά του βόρειου Αιγαίου είναι Τουρκικά!»

Το ότι η κυριαρχία των νησιών του βορείου Αιγαίου ανήκει στην Τουρκία ανέφερε ο άλλοτε γραμματέας του υπουργείου άμυνας, Ουμίτ Γιαλίμ.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Απίστευτοι ισχυρισμοί από Γιαλίμ - «Τα νησιά του βόρειου Αιγαίου είναι Τουρκικά!»

Απύθμενο θράσος για ακόμη μία φορά από την Τουρκία την ώρα που με τη γείτονα χώρα γίνονται προσπάθειες τον τελευταίο καιρό για περίοδο ηρεμίας και συνεργασίας.

Ωστόσο, όπως φαίνεται, τα νησιά στο Αιγαίο παραμένουν και θα παραμείνουν ο βασικός λόγος για συγκρούσεις, με τα όσα ακούγονται από Τούρκους να προκαλούν ξανά την εθνική μας κυριαρχία.

Τι κι αν ο Μενέντεζ κατακεραυνώνει τους Τούρκους για τις πολιτικές τους και το συμβάν στην Πύλα; Τίποτα δε δείχνει να αλλάζει από τη γείτονα χώρα.

Αυτά τα νησιά του Αιγαίου «ανήκουν» στην Τουρκία

Αυτή τη φορά αυτός που προκαλεί αντιδράσεις είναι ο Ουμίτ Γιαλίμ με δηλώσεις που έκανε στην αντιπολιτευόμενη, κεμαλική και εθνικιστική «Sözcü».

Ο Γιαλίμ υπηρέτησε ως γενικός γραμματέας του υπουργείου άμυνας από το 2009 μέχρι το 2010 και δεν είναι η πρώτη φορά που αμφισβητεί με δηλώσεις του την κυριαρχία της Ελλάδας στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον ίδιο λοιπόν υπάρχουν 20 νησιά και 2 νησίδες υπό την κυριαρχία της Τουρκίας οι οποίες έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα από το 2004. Όπως αναφέρει οι Τούρκοι κατέχουν αυτά τα νησιά αλλά το δικαίωμα να τα χρησιμοποιούν έχει δοθεί στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα κάποια από τα νησιά για τα οποία απευθύνεται είναι η Χίος, η Σάμος, η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Λέσβος, η Ικαρία, τα Ψαρά και ο Άγιος Ευστράτιος!

«Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν και αποκαλούν τη Λήμνο, για παράδειγμα, ελληνικό νησί. Όχι, δεν είναι, τα νησιά Λίμνος, Λέσβος και Χίος ανήκουν στη Δημοκρατία της Τουρκίας, όπως και το νησί της Σάμου. Δώσαμε μόνο το δικαίωμα χρήσης τους, η ιδιοκτησία και η κυριαρχία αυτών των νησιών παρέμεινε στη Δημοκρατία της Τουρκίας.», ισχυρίστηκε προσπαθώντας για ακόμη μία φορά να δημιουργήσει γκρίζες ζώνες.

Τέλος εντύπωση έκαναν και οι δηλώσεις του πως η δυτική Τουρκία κυβερνάται από την Ελλάδα καθώς οι δήμαρχοι των μητροπολιτικών δήμων είναι Έλληνες. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως η Δημοκρατία της Τουρκίας κυβερνάται από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την… Κατερίνα Σακελλαροπούλου! 

Δείτε επίσης:

Τούρκοι: Ολοκληρώθηκε το κρίσιμο τεστ – Η φοβερή ικανότητα των HİSAR που συγκλόνισε τον Έλληνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Απίστευτη πρόκληση από Γιαλίμ – «Τα νησιά του βόρειου Αιγαίου είναι Τουρκικά!»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ