Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Δεσμεύει Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο για την άσκηση «Θαλασσόλυκος»

Έτοιμη για μεγάλη άσκηση η Τουρκία!

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Δεσμεύει Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο για την άσκηση «Θαλασσόλυκος»

Έτοιμη για την πραγματοποίηση μια μεγάλης άσκησης με την ονομασία «Θαλασσόλυκος» είναι η Τουρκία που θα δεσμεύσει τόσο το Αιγαίο όσο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪΜανώλης Κωστίδης, η άσκηση θα γίνει στη θάλασσα του Μαρμαρά, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, από τις 7 έως τις 16 Ιανουαρίου.

Τουρκία: Δεσμεύει Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο με το βλέμμα στον Μπλίνκεν

Στόχος της άσκησης σύμφωνα πάντα με την τουρκική πλευρά, οι Ένοπλες Δυνάμεις εκτός από όλες τις τρέχουσες επιχειρήσεις και αποστολές τους, για να αυξηθεί περαιτέρω η αποτελεσματικότητά τους και η αποτρεπτική τους δράση στη στεριά, στη θάλασσα και στον αέρα, συνεχίζουν αδιάκοπα τις εθνικές και διεθνείς δραστηριότητες εκπαίδευσης και άσκησης για τη βελτίωση των προσόντων του προσωπικού τους.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως η Τουρκία τρέχει μεγάλο πρόγραμμα ναυπήγησης φρεγατών και υποβρυχίων προκειμένου να ενισχύσει τον Ναυτικό στόλο της.

Όλα αυτά, με το βλέμμα στραμμένο στην κρίσιμη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν στην γειτονική μας χώρα, ο οποίος θα έχει ως βασικό θέμα της ατζέντας του την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ωστόσο στην Τουρκία υπάρχει ανησυχία για το ζήτημα με τα F-16 , δηλαδή ότια θα τα προμηθευτούν εάν τι αν πουν το «ναι» για την ένταξη.

Δείτε τα όσα είπε για όλα τα θέματα ο Μανώλης Κωστίδης:

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Δεσμεύει Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο για την άσκηση «Θαλασσόλυκος»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ