Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Έτσι σχεδιάζει να αποκόψει την Ελλάδα από την Κύπρο!

Η Τουρκία απειλεί Ελλάδα και Κύπρο με ναυτικές βάσεις!

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις στα ελληνοτουρκικά και μάλιστα φαίνεται πως έχει σκοπό να αποκόψει την Ελλάδα από την Κύπρο με συγκεκριμένες ναυτικές βάσεις.

Από τη μια στο Βίλνιους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε έτοιμος να συζητήσει για τη λύση του κυπριακού, όμως σε συγκεκριμένα βάση και έχοντας ως δεδομένο την ύπαρξη δύο κρατών.

Την ίδια στιγμή πάντα, η γειτονική χώρα, συνεχίζει να θέτει θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, σε μια υπόθεση που έχει στην κορυφή της ατζέντας της.

Αυτό που όμως φαίνεται είναι, πως η Τουρκία ετοιμάζεται να ανεβάσει απότομα τους τόνους στις σχέσεις της με Ελλάδα και Κύπρο με δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν τις ναυτικές βάσεις που απειλούν τις δύο χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τις τουρκικές βάσεις στο Αιγαίο και στη Σμύρνη, στη Φώκαια και στη Μαρμαρίδα, που μαζί με εκείνη της Αλεξανδρέττας σχηματίζουν στα βόρεια της Κύπρου μια τουρκική πλήρως ελεγχόμενη θάλασσα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάλυσή του ο Δρ Διεθνών Σχέσεων, Γιάννος Χαραλαμπίδης.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Ερντογάν στην πραγματικότητα θέλει να κλείσει τις πύλες Κρήτης – Ρόδου και να αποκόψει τη χώρα μας από την Κύπρο, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα πως θα αποτελούσε μέγα λάθος η αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Έτσι σχεδιάζει να αποκόψει την Ελλάδα από την Κύπρο!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ