Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Γέλιο από την πρώτη δοκιμή του τουρκικού υπερ – drone – Είστε σίγουροι ότι πετάει;

Το KIZILELMA είναι ένα τουρκικο, στελθ, επιθετικό drone, το οποίο και υπάρχει σχεδιαμός να πετάξει το 2023.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Γέλιο από την πρώτη δοκιμή του τουρκικού υπερ - drone - Είστε σίγουροι ότι πετάει;

Τουρκία: Γέλιο από την πρώτη δοκιμή του τουρκικού υπερ – drone KIZILELMA (Κόκκινη Μηλιά) το οποίο δεν… είναι σίγουρο ότι τελικά μπορεί να πετάξει.

Οι Τούρκοι ζουν στον… πυρετό του KIZILELMA.

Το KIZILELMA είναι ένα τουρκικο, στελθ, επιθετικό drone, το οποίο και υπάρχει σχεδιαμός να πετάξει το 2023.

θα έχει επιχειρησιακό υψόμετρο 35.000 πόδια (10.000 μ.) με κινητήρα AI-25TLT που παράγεται από την τουρκο-ουκρανική κοινοπραξία Black Sea Shield.

Αναμένεται να επιχειρεί από το τουρκικό μίνι αεροπλανοφόρο TCG Anadolu LHD ενώ να σημειωθεί πως το KIZILELMA μεταφράζεται στα ελληνικά κόκκινο μήλο, (σ.σ. red apple).

Τουρκία: Γέλιο από την πρώτη δοκιμή του τουρκικού υπερ – drone – Είστε σίγουροι ότι πετάει;

Στην πρώτη του δοκιμαστική διαδικασίας τροχοδρόμησης το KIZILELMA εμφανίστηκε με κάποια εμφανή προβλήματα στην κατασκευή, με αποτέλεσμα πολλοί να είναι αυτοί που αναρωτήθηκαν αν τελικά μπορεί να… πετάξει.

Στελθ με… εμφανή πριτσίνια δύσκολο να υφίσταται.

Πάντως οι Τούρκοι σημειώνουν πως θα γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις στα επόμενα πρωτότυπα ενώ αναφέρουν πως δεν θα είναι όλα τα μοντέλα ίδια, αφού κάποια θα είναι LO (Low Observable) δηλαδή χαμηλής παρατηρησιμότητας (stealth) κάποια άλλα VLO (Very LO) ενω δεν θα είναι και όλα υπερηχητικά.

Διαβάστε επίσης:

Toύρκος αναλυτής: Άχρηστο το τουρκικό πλωτό κάστρο στο Αιγαίο

Delta: Το μυστικο λογισμικό που βοήθησε τους Ουκρανούς να πάρουν πίσω την Χερσώνα – Γιατί μπορεί να διαλύσει και την Τουρκία

Το σχέδιο για την δημιουργία βάσης Ελληνικών drones στη Λάρισα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Γέλιο από την πρώτη δοκιμή του τουρκικού υπερ – drone – Είστε σίγουροι ότι πετάει;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ