Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Γι αυτό θέλει αποστρατικοποιημένα νησιά – Δεν περνάει τίποτα

Η Τουρκία βλέπει πως για άλλη μία φορά τα ελληνικά νησιά θα αποτελέσουν εμπόδιο για την δράση των Τούρκων.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά

Τουρκία: Γι αυτό θέλει αποστρατικοποιημένα νησιά καθώς δεν περνάει τίποτα στην ελληνική ενδοχώρα αν εγκατασταθούν αντιβαλλιστικά πυραυλικά συστήματα.

Η Τουρκία θέλει αποστρατικοποιημένα τα ελληνικά νησιά αφού της δημιουργούν ένα βασικό πρόβλημα. Δεν την αφήνουν να επιτεθεί στην ελληνική ενδοχώρα.

Λίγο τα ελληνικά F-16 που μετασταθμεύουν, λίγο τα ελληνικά αντιαεροπορικά συστήματα στα νησιά, λίγο το ελληνικό Πυροβολικό που βρίσκει τα τουρκικά παράλια, έχουν βάλει πονοκέφαλο στην Άγκυρα.

Ειδικά μετά την δοκιμή του τουρκικού βαλλιστικού πυραύλου, η Τουρκία βλέπει πως για άλλη μία φορά τα ελληνικά νησιά θα αποτελέσουν εμπόδιο για την δράση των Τούρκων, αφου οι τουρκικοί βαλλιστικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να αναχαιτιστούν με την ύπαρξη αντιβαλλιστικών πυραυλικών συστημάτων στα νησιά.

Τουρκία: Γι αυτό θέλει αποστρατικοποιημένα νησιά – Δεν περνάει τίποτα

Να σημειωθεί πως στο Αιγαίο, η κατανομή δυνάμεων κάνει αδύνατη την όποια παρουσία του τουρκικού μίνι αεροπλανοφόρου Anadolu, δίνοντάς του χώρο μόνο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα και τα τουρκικά Bayraktar δεν μπορούν να ξεμυτίσουν από τα τουρκικά παράλια χωρίς να εντοπιστούν.

Δεν γίνεται λόγος για τα τουρκικά F-16, τα οποία με την παρουσία των Rafale στο οπλοστάσιο της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, γίνονται στόχοι ήδη με το που βγαίνουν από τα παράλια της Μικράς Ασίας.

Την ίδια ώρα, όπως έλεγαν στο geostratigika.gr άνθρωποι με γνώση του ρεπορτάζ, για να είναι αποτελεσματικά τα τουρκικά drone πρέπει πρώτα να έχουν αεροδρόμιο για να απογειωθούν ή ακόμα και αν καταφέρουν να απογειωθούν να μπορέσουν να πλησιάσουν στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Η ελληνική αεράμυνα, μπορεί να μην το… ξέρουν πολλοί, όμως είναι μία από τις καλύτερες του ΝΑΤΟ. Και θα βελτιωθεί και άλλο η κατάσταση, ειδικά με την προσθήκη στον μηχανισμό της ελληνικής αεράμυνας των Belharra και αργότερα και τον κορβετών (σ.σ. μέχρι τώρα η εκτίμηση είναι πως παίζουν δυνατά Doha και Gowind).

Tώρα, αναφορικά με τα τουρκικά drone ο σχεδιασμός για την αντιμετώπισή τους είναι συγκεκριμένος και έχει εκπονηθεί.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί δεν ανησυχούν την Ελλάδα οι τουρκικοί βαλλιστικοι πύραυλοι και τα drones

Ελληνοτουρκικά: Οι Τούρκοι καμαρώνουν για το νέο τους πύραυλο – Απειλές κατά της Ελλάδας!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Γι αυτό θέλει αποστρατικοποιημένα νησιά – Δεν περνάει τίποτα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ