Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τις εκλογές: Διπλωματική επίθεση σε όλα τα μέτωπα ετοιμάζει ο Ερντογάν

Σύμφωνα με τον διεθνολόγο, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, ο Ερντογάν ετοιμάζει διπλωματική επίθεση σε όλα τα μέτωπα μετά τις εκλογές.

Αλέξανδρος Κωτάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Σύμφωνα με τον διεθνολόγο, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, ο Ερντογάν ετοιμάζει διπλωματική επίθεση σε όλα τα μέτωπα μετά τις εκλογές.

Με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να θεωρείται ο επικρατέστερος να κερδίσει και στον δεύτερο γύρο εκλογών (28 Μαΐου) στην Τουρκία, το ενδιαφέρον για την Ελλάδα στα ελληνοτουρκικά στρέφεται γύρω από την επόμενη μέρα της -διαφαινόμενης- επανεκλογής του Τούρκου προέδρου.

Ο διεθνολόγος, Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τις εκλογές στην Τουρκία και εξήγησε πως αναμένει μια «…διπλωματική επίθεση σε όλα τα μέτωπα από τον Ερντογάν».

«Η Τουρκία μπροστά της έχει δύσκολες μέρες στην οικονομία. Όταν η Τουρκία αρχίζει να έχει εσωτερικά προβλήματα τότε δημιουργεί διαφορές εξωτερικές κρίσεις. Θα ξεκινήσει ένα διάλογο με τις ΗΠΑ, προκειμένου να βρει τα χρήματα εκτός ΔΝΤ. Δημιουργείται μία ευκαιρία για τις στις τρεις χώρες, Ελλάδα Τουρκία και Κύπρο καθώς θα υπάρχουν νέες κυβερνήσεις, με ανανεωμένη την πολιτική εντολή. Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν η Τουρκία θα επιστρέψει στη Δύση ή θα συνεχίσει αυτό το παιχνίδι με την Ρωσία», είπε αρχικά ο κ. Δεσποτόπουλος.

Συνεχίζοντας συμπλήρωσε: «Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Δεν θα εγκαταλείψει το δόγμα της ‘’Γαλάζια Πατρίδας’’. Θα συνεχίσουμε να έχουμε περιόδους νηνεμίας αλλά και έντασης. Ο Ερντογάν έχει σχεδιάσει μία διπλωματική επίθεση σε όλα τα μέτωπα με επιστολές και επιστράτευση δικηγορικών γραφείων του εξωτερικού», συμπλήρωσε.

Στο μεταξύ όλα στην Τουρκία είναι έτοιμα για τον δεύτερο γύρο των εκλογών της 28ης Μαΐου, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να συμπεριφέρεται ήδη σαν νικητής μετά το προβάδισμα που του έδωσαν οι πολίτες στην πρώτη κάλπη.

Όπως δείχνουν οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις ο Ταγίπ Ερντογάν μετά την προηγούμενη κάλπη και μετά την συμμαχία του με τον ακραίο εθνικιστική Σινάν Ογάν, έχει την παράσταση νίκης.

Μάλιστα, μετά την συνεργασία του Κεμάλ Κιλιτσντλαρογλου με τον επίσης ακροδεξιό Ουμίτ Οζντάγ, τον ηγέτη του τουρκικού ακροδεξιού κόμματος, φαίνεται ότι υπάρχει ρήγμα στον συνασπισμό της αντιπολίτευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποια μέλη του κουρδικού κόμματος αναφέρον ότι δεν θα ψηφίσουν τον Κιλιτσντάρογλου, αυξάνοντας τις πιθανότητες επανεκλογής του Ταγίπ Ερντογάν με ποσοστό ρεκόρ.

Ο δημοσκόπος που είχε βρει το αποτέλεσμα των προηγούμενων εκλογών εκτιμά πως το μεγαλύτερο ποσοστό της Τουρκίας θα ψηφίσουν Ερντογάν καθώς αυτοπροσδιορίζονται ως εθνικιστές και όπως λέει, υπάρχει πιθανότητα να λάβει έως και 56% στην αυριανή κάλπη ο Ερντογάν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τις εκλογές: Διπλωματική επίθεση σε όλα τα μέτωπα ετοιμάζει ο Ερντογάν». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες.

ΣΧΟΛΙΑ