Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Η «μάχη» Κιλιτσντάρογλου με Ερντογάν και ο μπαλαντέρ Ιντζέ – Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση

Εκλογικό ντέρμπι με νικητή στα... σημεία τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει δημοσκόπηση στην Τουρκία

Ιωσήφ Σηφάκης Featured Ελληνοτουρκικά
Εκλογικό ντέρμπι με νικητή στα... σημεία τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έναντι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δίνει δημοσκόπηση στην Τουρκία

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η Τουρκία για τις εκλογές της 14ης Μαΐου, με τις δημοσκοπήσεις να «δείχνουν» μια αμφίρροπή αναμέτρηση, μεταξύ Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος να υπόσχεται «αιώνα της Τουρκίας» και να μοιράζει χρήματα στα παιδιά, ωστόσο αυτά απ’ ότι φαίνεται φέρνουν… τα αντίθετα αποτελέσματα.

Κι αυτό διότι μια νέα δημοσκόπηση δείχνει ότι ο νικητής στις εκλογές της, θα κριθεί κυριολεκτικά στο νήμα ενώ θα χρειαστεί και η δεύτερη Κυριακή για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Τουρκίας.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 42,6%, έναντι 41,1% του Ερντογάν, ο οποίος, πάντως, έχει καλύψει αρκετά μεγάλη διαφορά τις τελευταίες εβδομάδες.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Μανώλης Κωστίδης, ένας από τους πλέον κρίσιμους παράγοντες είναι η στάση που θα κρατήσει στις δεύτερες εκλογές ο Μουχαρέμ Ιντζέ, ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 5% μετά την υποψηφιότητα που αποφάσισε να θέσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την υποψηφιότητα του Ιντζε ασκήθηκαν πιέσεις από τον απερχόμενο Τούρκο πρόεδρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιντζέ προέρχεται από τα «σπλάχνα» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όμως οι προσπάθειες που έκανε ο Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου να τον φέρει στην Εθνική Συμμαχία (υποσχόμενος ακόμα και υπουργικό θώκο), έπεσαν στο κενό.

Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου και αν χρειαστεί δεύτερος, θα διεξαχθεί στις 28 Μαΐου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Η «μάχη» Κιλιτσντάρογλου με Ερντογάν και ο μπαλαντέρ Ιντζέ – Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιωσήφ Σηφάκης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ