Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Πυρά κατά Ερντογάν – «Έτσι έκανε ο Χίτλερ!»

Ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας, Τζεμάλ Ενγκινγιουρτ, παρομοίασε τον Ερντογάν με τους Χίτλερ, Μουσολίνι και Στάλιν!

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αποφασίζει πλέον μόνος του χωρίς να χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη κάποιου άλλου οργάνου

Στην αρμοδιότητα του προέδρου περνά πλέον η επιστράτευση και η κήρυξη πολέμου, σε μια εξέλιξη που αλλάζει ριζικά τα δεδομένα.

Όπως  μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, πρόκειται για μια αλλαγή που δεν την περίμενε κανείς, καθώς από το 1990 μέχρι και σήμερα η απόφαση ήταν αρμοδιότητα του υπουργικού συμβουλίου της Τουρκίας.

Έτσι, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αποφασίζει πλέον μόνος του χωρίς να χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη κάποιου άλλου οργάνου, σε μια εξέλιξη που προκάλεσε φόβους στην τουρκική αντιπολίτευση για την αντίδραση του Τούρκου προέδρου σε περίπτωση εσωτερικής αναταραχής.

«Όλες οι δικτατορίες έρχονται πάντα με το αφήγημα της ομαλοποίησης. Αν δείτε τον Χίτλερ, έγινε Χίτλερ πάντα με την ομαλοποίηση και την κανονικότητα. Έτσι και ο Μουσολίνι και ο Στάλιν πάντα μιλούσαν για ομαλοποίηση», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζεμάλ Ένγκινγιουρτ και πρόσθεσε:

«Όπως και το σημερινό καθεστώς του Ιράν, ήρθε ως επαναστάση και συνεργάστηκε με τους μαρξιστές και μετά τους τσάκισε».

«Με την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταργήθηκε ο κανονισμός της επιστράτευσης και της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση πολέμου που ίσχυε από το 1990. Στη θέση του από σήμερα ισχύει η νέα οδηγία επιστράτευσης και κήρυξης πολέμου.

Με την απόφαση που ήδη δημοσιοποιήθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η εξουσία της επιστράτευσης αλλά και της κήρυξης πολέμου δόθηκε στον πρόεδρο της χώρας ενώ μέχρι σήμερα ήταν αρμοδιότητα του υπουργικού συμβουλίου. Στην απόφαση υπάρχουν όλοι οι όροι και οι κανονισμοί που θα εφαρμόζονται στην επιστράτευση», ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο Haber.

Διαβάστε επίσης:

Rafale: Η φωτογραφία που τα αλλάζει όλα – Ο νέος πυρηνικός πύραυλος των Rafale

Ερντογάν: Χαλαρώνει τις εντάσεις ο Τούρκος πρόεδρος – «Θα αναζητήσουμε κοινό έδαφος με την Ελλάδα» – Βάζει όμως ραντάρ στο Αιγαίο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Πυρά κατά Ερντογάν – «Έτσι έκανε ο Χίτλερ!»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ