Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Τα «μασάνε» οι Τούρκοι αναλυτές για τα Eurofighter – «Καλύτερα να πάρουμε τα F-16»

Τα προβλήματα των Eurofighter αρχίζουν να επισημαίνουν οι Τούρκοι αναλυτές.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Τουρκία: Τα «μασάνε» οι Τούρκοι αναλυτές για τα Eurofighter - «Καλύτερα να πάρουμε τα F-16»

Τουρκία: Μία όχι και τόσο ιδανική εναλλακτική εφοδιασμού νέων μαχητικών είναι τελικά τα Eurofighter σύμφωνα με τους Τούρκους αναλυτές.

Από εκεί που τα Eurofighter παρουσιάζονταν ως όχι απλά πολύ καλή εναλλακτική για τα F-16 αλλά και καλύτερα ξαφνικά οι Τούρκοι αναλυτές τα «γυρίζουν» στις απόψεις τους.

Όπως ειπώθηκε ζωντανά σε ανάλυση για τα εξοπλιστικά σε εκπομπή στην τουρκική τηλεόραση, τα F-16 παραμένουν η καλύτερη επιλογή. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι τα Eurofighter είναι 4.5 γενιάς ενώ τα F-16 είναι τέταρτης γενιάς. Αυτό τα κάνει σύμφωνα με αυτούς ελάχιστα καλύτερα όχι όμως όσο καλύτερα όσο τα 5 γενιάς για να γίνουν όλες οι αλλαγές που χρειάζεται στην αεροπορία για τα νέα αυτά αεροσκάφη.

Τόνισαν μάλιστα ότι η Τουρκία θα χρειαστεί να στήσει νέο σύστημα εκπαίδευσης των πιλότων αλλά και νέο σύστημα συντήρησης για το συγκεκριμένο μοντέλο. «Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια να πάρουμε αυτά», καταλήγουν οι αναλυτές.

Τουρκία: «Γόρδιος δεσμός» ο γρίφος με F-16, Σουηδία, Ισραήλ, Γάζα

Την ίδια ώρα στη γείτονα χώρα υπάρχει έντονος προβληματισμός και για την εξωτερική πολιτικής της χώρας. Τα θέματα που πρέπει να λυθούν είναι πολλά και στόχος είναι η ιδανική λύση για τους ίδιους.

Ακόμη και αν η Τούρκοι δώσουν το πράσινο φως για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι αυτόματα σίγουρο πως οι Αμερικανοί θα δώσουν τα F-16. Την ίδια ώρα υπάρχει και το στοπ της Γερμανίας για τα Eurofighter.

Σα να μην έφταναν όλα αυτά φυσικά ο πόλεμος στη Γάζα έχει θέσει την Τουρκία απέναντι από το Ισραήλ και στόχο του δυτικού κόσμου. Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, η Φιντάν καλείται να λύσει έναν γόρδιο δεσμό αυτή τη στιγμή. 

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Το πρόβλημα των Τούρκων με τους Meteor και τα ραντάρ των Eurofighter ακόμα και των καινούργιων

Ελληνοτουρκικά: Το σχέδιο εκσυγχρονισμού της Leonardo για τα ελληνικά τανκ – Τι λένε οι Τούρκοι ότι θα γίνει με τα ιταλικα Leopard και την Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Τα «μασάνε» οι Τούρκοι αναλυτές για τα Eurofighter – «Καλύτερα να πάρουμε τα F-16»». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ