Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Τουρκία: Θέλει υπερμαχητικό αεροσκάφος, ανώτερο του F-35!

Στην Τουρκία ξεχνούν τα F-35 και πλέον ονειρεύονται υπερμαχητικό... καλύτερο του F-35

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Τουρκία: Το φιλοκυβερνητικό κανάλι TGRT έρχεται να κάνει λόγο για εθνικό μαχητικό που θα υπερτερεί σε πολλά χαρακτηριστικά!

Την ώρα που ο Χουλουσί Ακάρ χαρακτηρίζει ως ανεξήγητη, νομικά και ηθικά, την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των αμερικανικών F-35, το φιλοκυβερνητικό κανάλι TGRT έρχεται να κάνει λόγο για εθνικό μαχητικό που θα υπερτερεί σε πολλά χαρακτηριστικά!

«Η Τουρκία βλέπει τις εξελίξεις και ισορροπίες στην περιοχή και για να έχει την υπεροχή στους αιθέρες εργάζεται σκληρά στο ζήτημα των τεχνολογιών. Για να διατηρηθεί η ισορροπία στους αιθέρες στην πρώτη φάση σχεδιάζει την προμήθεια F-16 Block 70 όπως και τον εκσυγχρονισμό τους.

Έτσι βραχυπρόθεσμα στην Αεροπορία αναμένεται να ενταχθούν μαχητικά 4ης γενιάς. Μεσοπρόθεσμα με την ένταξη τους εθνικού μαχητικού. οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις θα διαθέτουν πέμπτης γενιάς μαχητικά» αναφέρθηκε παράλληλα.

Στην Άγκυρα λοιπόν ξεχνούν οριστικά τα μαχητικά F-35, ελπίζοντας να πάρουν τέταρτης γενιάς μαχητικά και το τουρκικό… υπερμαχητικό.

Έτσι, ενόψει της συνάντησής του με τον Φινλανδό ομόλογό του Σάουλι Νιινίστε, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως η χώρα του θα εκπληρώσει τη δέσμευσή της σε ό,τι αφορά την προσχώρηση της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

«Αν θέλει ο Θεός. Με το καλό. Εμείς θα κάνουμε το καθήκον που μας αναλογεί. Θα τηρήσουμε τον λόγο μας γι αυτό που υποσχεθήκαμε. Την Παρασκευή θα συναντηθούμε με τον κ. πρόεδρο και θα τηρήσουμε τον λόγο μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.


Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Πώς και οι ελληνικές παραγγελίες πυραύλων εκτόξευσαν την MBDA

Αμερικανός Απόστρατος: Η ήττα της Ουκρανίας θα γίνει εμφανής αυτό το καλοκαίρι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τουρκία: Θέλει υπερμαχητικό αεροσκάφος, ανώτερο του F-35!». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ