Αρχική » Εξοπλιστικά

Φρεγάτες: Πώς και οι ελληνικές παραγγελίες πυραύλων εκτόξευσαν την MBDA

Να θυμίσουμε πως η γαλλική ΜΒDA ήθελε επιπλέον χρόνο παράδοσης για τους Aster 30, ένα χρονικό περιθώριο που όμως δεν υπήρχε.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Φρεγάτες: Πώς και οι ελληνικές παραγγελίες πυραύλων εκτόξευσαν την MBDA

Φρεγάτες: Πώς και οι ελληνικές παραγγελίες πυραύλων εκτόξευσαν την MBDA την ώρα που η Ευρώπη συνειδητοποιεί με τον πόλεμο στην Ουκρανία την αδυναμία στα αποθέματα όπλων και πυρομαχικών.

Εν μέσω του ουκρανικού πολέμου, η MBDA πέτυχε την ανάπτυξή της, καθώς κατέγραψε πρόσληψη παραγγελιών 9 δισεκατομμυρίων ευρώ πέρυσι, «σχεδόν τρεις φορές περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια», σημειώνει η γαλλική Les Echos, τονίζοντας πως «αυτό το ρεκόρ δεν έχει καμία σχέση με τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της MBDA, Ερικ Μπερανζέ, η αύξηση των παραγγελιών οφείλεται κυρίως στον απόηχο της σύμβασης για την πώληση 80 αεροσκαφών Rafale στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και της ελληνικής σύμβασης για τρεις γαλλικές φρεγάτες, «που περιλαμβάνουν περίπου 3 δισ. παραγγελίες για οπλισμό».

Ο όμιλος επωφελήθηκε επίσης από την επανέναρξη των αμυντικών επενδύσεων από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, με συμβόλαιο από την Πολωνία για την αγορά πυραύλων εδάφους-αέρος μικρού βεληνεκούς Caam, αναφέρεται επίσης.

Φρεγάτες: Πώς και οι ελληνικές παραγγελίες πυραύλων εκτόξευσαν την MBDA

Nα θυμίσουμε ότι από τις πρώτες επαφές Αθήνας και Παρισιού η MBDA είχε θέσει θέμα χρονοδιαγράμματος για τους Aster 30 στις Belharra.

Η ΜΒDA ήθελε επιπλέον χρόνο παράδοσης για τους Aster 30, ένα χρονικό περιθώριο που όμως δεν υπήρχε.

Τα δεδομένα έγιναν ξεκάθαρα από την Αθήνα, συμφώνησαν οι Γάλλοι της Naval Group στα ελληνικά χρονοδιαγράμματα και η ιστορία έκλεισε.

Σχετικά με την Ουκρανία, να θυμίσουμε πως ο απόστρατος αξιωματικός του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ, Σκοτ Ρίτερ ότι η ήττα της χώρας από την Ρωσία «θα γίνει εμφανής αυτό το καλοκαίρι, μαζί με την εξάντληση των πυρομαχικών και των πόρων κινητοποίησης».

Διαβάστε επίσης:

Αμερικανός Απόστρατος: Η ήττα της Ουκρανίας θα γίνει εμφανής αυτό το καλοκαίρι

Ο Πλεύρης κρύβει κάτω απ’ το «χαλί» τα μέτρα της πανδημίας, άλλα ο λαός δεν ξεχνά την υγειονομική τυραννία που βίωσε

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Πώς και οι ελληνικές παραγγελίες πυραύλων εκτόξευσαν την MBDA». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ