Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

Αρχύτας: Νέα εμφάνιση του πρώτου ελληνικού drone στη ΔΕΘ

Το νέο ελληνικο drone λόγω μεγέθους (σ.σ. επειδή ήταν σε μακέτα) αλλά και επειδή δεν είχε κάμερα από πολλούς θεωρήθηκε νέο ελληνικό περιπλανόμενο πυρομαχικό.

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Αρχύτας: Νέα εμφάνιση του πρώτου ελληνικού drone στη ΔΕΘ

Αρχύτας: Νέα εμφάνιση του πρώτου ελληνικού drone στη ΔΕΘ έδειξε η μακέτα του – Γιατί το μπέρδεψαν με περιπλανόμενο πυρομαχικό.

Το πρώτο ελληνικό drone Αρχύτας έκανε σε μακέτα την εμφάνιση του στη Διθενή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η κατασκευή του Αρχύτας, προχωρα σύμφωνα με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, βάσει του αρχικού σχεδιασμού.

«Το υπουργείο Οικονομικών θα χρηματοδοτήσει την ΕΑΒ για να αναπτύξει ένα Μη Επανδρωμένο Αερόχημα (UAV/drone) το οποίο θα έχει δυνατότητες κάθετης απο-προσγείωσης, είχε αναφέρει ο καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων- Μηχανικών, Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Κύρος Υάκινθος.

Αρχύτας: Νέα εμφάνιση του πρώτου ελληνικού drone στη ΔΕΘ

Πάντως το νέο ελληνικο drone λόγω μεγέθους (σ.σ. επειδή ήταν σε μακέτα) αλλά και επειδή δεν είχε κάμερα από πολλούς θεωρήθηκε νέο ελληνικό περιπλανόμενο πυρομαχικό.

Δεν το λες και κακιά ιδέα βέβαια να φτιάξουμε κάποια στιγμή περιπλανόμενα πυρομαχικά (σ.σ. έστω και αν χρειαστούν χρόνια από σήμερα). Η ΕΑΒ πάντως μπορεί να το κάνει.

Να σημειωθεί ότι το Αρχύτας θα βγει σε λίγο καιρό (σ.σ. μπορεί και μέρες) σε παραγωγή υπό κλίμακα.

Το πρώτο ελληνικό drone, με τις δυνατότητες κάθετης απο-προσγείωσης, θα μπορεί να επιχειρεί από παντού, χωρίς να χρειάζεται αεροδρόμιο για την χρήση του.

Επίσης είναι σπονδυλωτής σχεδίασης (αφαιρείς και βάζεις στοιχεία), δηλαδή μπορεί να παίρνει συνεχώς καινούργιες τεχνολογίες, ηλεκτρονικά συστήματα και κάμερες.

Να σημειωθεί πως ανάλογα με το μέγεθος που θα κατασκευαστεί το Aρχύτας (σ.σ. το πρώτο θα είναι υπό κλίμακα), θα καθοριστεί και το αν και πόσα όπλα θα φέρει.

Διαβάστε επίσης:

Survivor All Star: Γι’ αυτό δεν θα παίξει ούτε φέτος

Τουρκικά drones: Γι’ αυτό παραβιάζουν τις νύχτες τον Εθνικό Εναέριο χώρο

Ποια χώρα παρήγγειλε 120 Bayraktar – Τρελάθηκαν οι Τούρκοι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αρχύτας: Νέα εμφάνιση του πρώτου ελληνικού drone στη ΔΕΘ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ