Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

Bayraktar: Γιατί εξαφανίστηκαν τα τουρκικά drone;

Να σημειωθεί πως τα τουρκικά drones TB2 είχαν εμφανιστεί δυναμικά ενώ πιστεύεται ότι βοήθησαν στη βύθιση της ρωσικής ναυαρχίδας Moskva.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Bayraktar: Γιατί εξαφανίστηκαν τα τουρκικά drone;

Bayraktar: Γιατί εξαφανίστηκαν τα τουρκικά drone στην Ουκρανιά και ποιος ο ρόλος της Τουρκίας.

Σε έναν ισχυρισμό που θα συζητηθεί προχώρησαν ο Ρώσος διοικητής της Πολεμικής Αεράμυνας, Αντιστράτηγος Αντρέι Ντεμίν, καθώς και ο αναπληρωτής αρχιστράτηγος της Αεροδιαστημικής Δύναμης.

Οι Ρώσοι αξιματούχοι ανακοίνωσαν ότι «περισσότερα από 100 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar-TB που παρασχέθηκαν στην Ουκρανία καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία».

«Η ανακοίνωση έρχεται καθώς η Μόσχα γιόρτασε τη Ρωσική Ημέρα των Δυνάμεων Αεράμυνας στις 9 Απριλίου. Ο αριθμός των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που αποστέλλονται από την Τουρκία είναι σημαντικά μικρότερος από την εκτίμηση της Ρωσίας, καθώς η Άγκυρα είχε νωρίτερα αναγνωρίσει δημόσια την παράδοση μόλις 50 τέτοιων drones στο Κίεβο», αναφέρει το eurasiantimes.com.

Bayraktar: Γιατί εξαφανίστηκαν τα τουρκικά drone;

Να σημειωθεί πως τα τουρκικά drones TB2 πιστεύεται ότι βοήθησαν στη βύθιση της ρωσικής ναυαρχίδας Moskva.

«Ωστόσο, οι μονάδες αεράμυνας της Μόσχας πιστεύεται ότι προσαρμόστηκαν σύντομα στο τουρκικό οπλικό σύστημα. Η Ρωσία, από την πλευρά της, ισχυρίζεται τον αποδεκατισμό των τουρκικών drones τους τελευταίους μήνες», σημειώνεται.

Τον Δεκέμβριο του 2022, ρωσικές αναφορές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχαν καταρρίψει τουλάχιστον 130 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την έναρξη της σύγκρουση, ένας αριθμός που όμως μπορει να επιβεβαιωθεί.

Διαβάστε επίσης:

Τριάντα Bayraktar θα μπορούν να στείλουν οι Τούρκοι μέχρι έξω από την Αθήνα

Ελληνοτουρκικά: Ηρεμία τέλος – Άρχισαν και πάλι τις προκλήσεις οι Τούρκοι!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Bayraktar: Γιατί εξαφανίστηκαν τα τουρκικά drone;». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ