Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

Ελληνοτουρκικά: Νέο τουρκικό ΣΟΚ – Mετάβαση και επιστροφή 6 ελληνικών οπλισμένων F-16 στην Κύπρο – Τρόμος τα γαλλικα Rafale

Η Γαλλία συμμετείχε με 2 μαχητικά Α/Φ RAFALE, η Ιταλία με την Φ/Γ ITS LIBECCIO και η Κύπρος με το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Νέο τουρκικό ΣΟΚ - Mετάβαση και επιστροφή 6 ελληνικών οπλισμένων F-16 στην Κύπρο - Τρόμος τα γαλλικα Rafale

Ελληνοτουρκικά: Νέο τουρκικό ΣΟΚ από την Επιτυχή μετάβαση και επιστροφή 6 ελληνικών οπλισμένων F-16 στην Κύπρο, μαζί με την φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ και ο υποβρύχιο ΚΑΤΣΩΝΗΣ.

Μία, δύο και τελικά τρεις φορές τα ελληνικά F-16 πήγαν στην Κύπρο στο πλαίσιο της άσκησης ΕΥΝΟΜΙΑ 22.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με την φρεγάτα (Φ/Γ) ΣΑΛΑΜΙΣ, το υποβρύχιο (Υ/Β) ΚΑΤΣΩΝΗΣ, 6 μαχητικά Αεροσκάφη (Α/Φ) F-16, Α/Φ ΑΣΕΠΕ EMB-145Η και Ομάδα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).

Η Γαλλία συμμετείχε με 2 μαχητικά Α/Φ RAFALE, η Ιταλία με την Φ/Γ ITS LIBECCIO και η Κύπρος με το Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, ελικόπτερο AW-139, Σύστημα Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΣΜΗΕΑ) και Ομάδα Ειδικών Επιχειρήσεων.

Ελληνοτουρκικά: Νέο τουρκικό ΣΟΚ – Mετάβαση και επιστροφή 6 ελληνικών οπλισμένων F-16 στην Κύπρο

Η «EUNOMIA 3-22», η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, καταδεικνύει την συλλογική πρόθεση και δέσμευση των Ενόπλων Δυνάμεων των 4 Χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την εφαρμογή και το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS), με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου που διαδραματίζουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Γαλλία και η Ιταλία ως πυλώνες για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Nα σημειωθεί ότι την ίδια ώρα δεκάδες τουρκικά F-16, τα περισσότερα οπλισμένα, απογειώθηκαν από διάφορες περιοχές της Τουρκίας με κατεύθυνση της Ανατολική Μεσόγειο, όπου και αναχαιτίστηκαν από τα ελληνικά μαχητικά.

Διαβάστε επίσης:

Σε Ρόδο και Ανδραβίδα τα πυρηνικά των ΗΠΑ από το Ιντσιρλίκ;

Ελληνοτουρκικά: «Χαστούκι» για τον Ερντογάν στην Τουρκία – Σφοδρές αντιδράσεις για την επίθεση στην Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Νέο τουρκικό ΣΟΚ – Mετάβαση και επιστροφή 6 ελληνικών οπλισμένων F-16 στην Κύπρο – Τρόμος τα γαλλικα Rafale». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ