Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

Ελληνοτουρκικά: Το μυστήριο με τα τουρκικά υποβρύχια από τη Γερμανια και η Ελλάδα

Είναι γνωστή η θέση των Ελλήνων ναυάρχων, για την ανάγκη απόκτησης και άλλων γερμανικών υποβρυχίων Type 214 αλλά...

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Το μυστήριο με τα τουρκικά υποβρύχια από τη Γερμανια και η Ελλάδα

Ελληνοτουρκικά: Το μυστήριο με τα τουρκικά υποβρύχια από τη Γερμανια και γιατί οι Τούρκοι κάθονται σε αναμένα κάρβουνα.

Η Τουρκία, στην προσπάθειά της να καλυψει το χάσμα με την Ελλάδα στον τομέα των υποβρυχίων, έχει παραγγείλει έξι υποβρύχια σαν τα τέσσερα ελληνικά 214.

Βέβαια οι Τούρκοι θέλουν να βάλουν πάνω και τουρκικό εξοπλισμό, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα που θα αναλύσουμε παρά κάτω.

Για την ώρα, στα τέσσερα ελληνικά «αορατα» υποβρύχια 214, η Τουρκία δεν έχει να παρατάξει υποβρύχια με αντίστοιχες δυνατότητες.

Ο λόγος είναι ότι το πρώτο τουρκικό υποβρύχιο θα είναι έτοιμο σε έναν με ενάμισι χρόνο από σήμερα.

Το πρώτο τουρκικό υποβρύχιο Type 214 δεν έχει πέσει ακόμα στο νερό. Αυτό σημαίνει πως δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι εργοστασιακοί έλεγχοι, με αποτέλεσμα να χρειάζεται τουλάχιστον ένας χρόνος για να συμβεί αυτό.

Μετά τους εργοστασιακούς ελέγχους το τουρκικό 214 θα δοκιμαστεί από το τουρκικό Π.Ν..

Θυμάστε τι είχε γίνει με το ελληνικό 214; Μόλις δοκιμάστηκε διαπιστώθηκε πως έγερνε και χρειάστηκε η ελληνική τεχνογνωσία και αρκετές πατέντες για να γίνουν τα 214 τα καλυτερα μη πυρηνικά υποβρύχια του κόσμου.

Αφού λοιπόν περάσει όλο αυτό το διάστημα (σ.σ. για το πρώτο υποβρύχιο) μετά θα ακολουθήσουν οι ίδιες διαδικασίες για τα επόμενα.

Σε αρκετά χρόνια από σήμερα η Τουρκία θα έχει την δυνατότητα να παρατάξει στο βυθό του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου τα τουρκικά 214, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα είναι το ίδιο καλά με τα ελληνικά.

Κανείς δεν ξέρει πόσο καλά θα κουμπώσουν οι Τούρκοι την τουρκική τεχνολογία επάνω στα γερμανικά υποβρύχια.

Το συγκεκριμένο σίριαλ θα έχει πολλά επεισόδια ακόμα, έλεγαν στο geostratigika.gr άνθρωποι με γνώση του θέματος.

Να προστεθεί σε όλα τα παραπάνω η διάθεση της Γερμανίας, στην παρούσα φάση να παίξει… καθυστέρηση αναφορικά με τα γερμανικά υποβρύχια.

Οι Γερμανοί έχουν «στραβώσει» με το διπλό παιχνίδι των Τούρκων στην Ουκρανία και δεν θέλουν να ρίξουν νερό στο μύλο του Ερντογάν, με την άμεση παράδοση των γερμανικών υποβρυχίων.

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός που ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αναφορά για τις συγκεκριμένες καθυστερήσεις των Γερμανών.

Μην ξεχνάμε ότι η Αναλένα Μπέρμποκ, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, είναι συμπρόεδρος του κόμματος Συμμαχία ’90/Οι Πράσινοι, οι οποίοι και προεκλογικά ήταν αντίθετοι στην πώληση των γερμανικών υποβρυχίων στην Τουρκία.

Στο περιβάλλον αυτό είναι γνωστή η θέση των Ελλήνων ναυάρχων, για την ανάγκη απόκτησης και άλλων γερμανικών υποβρυχίων Type 214.

Όμως η θέση των Γερμανών είναι πως για την ώρα δεν θα διαταράξουν περαιτέρω την σχέση του Βερολίνου με την Άγκυρα.

Οι Γερμανοί έχουν την διάθεση να κάνουν καθυστέρηση και δεν κρίνουν πως αυτή την ώρα είναι προς όφελος της Γερμανίας να συζητήσει με την Ελλάδα την απόκτηση και άλλων γερμανικών υποβρυχίων.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Μήπως να το σκεφτούμε κι εμείς για τις ΜΕΚΟ;

Ο Γιάννης χάρηκε, οι οπαδοί έκραξαν την Ίντερ

Λουτσέσκου: Το μήνυμα σε Μπότο και Σαββίδη – Γιατί το πήρε πάνω του ο πατέρας Λουτσέσκου;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Το μυστήριο με τα τουρκικά υποβρύχια από τη Γερμανια και η Ελλάδα». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ