Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Ελληνοτουρκικά: Τι σημαίνει η πώληση ανταλλακτικών F-16 στο Πακιστάν – Στενό σύμμαχο της Τουρκίας

Πώς θα μπορούσε να επηρεάσει αυτό την τουρκική Πολεμική Αεροπορία;

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά
Ελληνοτουρκικά: Τι σημαίνει η πώληση ανταλλακτικών F-16 στο Πακιστάν - Στενό σύμμαχο της Τουρκίας

Ελληνοτουρκικά: Τι σημαίνει η πώληση ανταλλακτικών F-16 στο Πακιστάν, στενό σύμμαχο της Τουρκίας, για το αμερικανικό εμπάργκο στους Τούρκους;

Οι ΗΠΑ αποδέχτηκαν το αίτημα του Πακιστάν, για την πώληση ανταλλακτικών για τα πακιστανικά F-16, αξίας 450 εκατ. δολαρίων.

Τι σημαίνει όμως αυτή η κίνηση;

Την ώρα που τα τουρκικά μαχητικά μένουν το ένα μετά το άλλο εκτός πτητικής ικανότητας (σ.σ. η πλησιάζουν σε αυτό το σημείο), το Πακιστάν, στενός σύμμαχος της Τουρκίας, παίρνει ανταλλακτικά για τα F-16 του.

Πώς θα μπορούσε να επηρεάσει αυτό την τουρκική Πολεμική Αεροπορία;

Ελληνοτουρκικά: Τι σημαίνει η πώληση ανταλλακτικών F-16 στο Πακιστάν

Το να δίνει κάποιος ανταλλακτικά μαχητικών στο Πακιστάν είναι σαν να τα δίνει στην Τουρκία από την… πίσω πόρτα, έλεγε στο geostratigika.gr άνθρωπος με γνώση του θέματος.

Η αμερικανική Γερουσία έχει μπλοκάρει την αγορά F-16 Viper στην Τουρκία, αν δεν σταματήσει η Άγκυρα να κάνει παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Η Τουρκία έχει αρνηθεί την όποια τέτοια συζήτηση (σ.σ. θέλει να κάνει παραβιάσεις (!)) και έχει μείνει με τα… παλιά F16 της, προσπαθώντας να καλύψει το κενό με UAV και drone.

Oι ΗΠΑ το έχουμε γράψει ξανά, πως θα δώσουν τελικά στην Τουρκία F-16, αφού αλλιώς θα την στείλουν στην αγκαλιά της Κίνας και της Ρωσίας.

Όμως η Τουρκία ΔΕΝ θα πάρει ξεκάθαρη βοήθεια από την Ουάσιγκτον, όσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση στο θέμα του ρωσοουκρανικού.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνοτουρκικά: Το μυστήριο με τα τουρκικά υποβρύχια από τη Γερμανια και η Ελλάδα

Τουρκία: Το «τερμάτισε» αυτή τη φορά ο Ερντογάν – Ανοιχτή απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Τι σημαίνει η πώληση ανταλλακτικών F-16 στο Πακιστάν – Στενό σύμμαχο της Τουρκίας». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ