Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

F-35: Κάνουν αόρατα για τους Τούρκους τα ελληνικά F-16 – Tο ιπτάμενο ελληνικό στρατηγείο

Τα F-35 θα μετατραπούν, όταν έρθουν στην Πολεμική Αεροπορία, σε ιπτάμενα στρατηγεία.

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
F-35: Κάνουν αόρατα για τους Τούρκους τα ελληνικά F-16 - Tο ιπτάμενο ελληνικό στρατηγείο

F-35: Κάνουν αόρατα για τους Τούρκους τα ελληνικά F-16 τα οποία προχωρούν σε δράσεις χωρίς οπτική επαφή.

Αλλάζουν όλα με την είσοδο των F-35 στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία, όπως φάνηκε από την συνεργασία των αμερικανικών στελθ μαχητικών με τα ελληνικά F-16 κατά την διάρκεια της πρόσφατης άσκησης Podeidon’s Rage.

Τα ελληνικά F-16 με τα αμερικανικά F-35 έλαβαν μέρος σε κονές αποστολές οι οποίες περιλάμβαναν βομβαρδισμούς στόχων αλλά και αερομαχίες.

Μάλιστα στις αερομαχιες οι Έλληνες πιλότοι έκοψαν τα… πόδια των Αμερικανών συναδέλφων τους, οι οποίοι έμειναν με… ανοιχτό το στόμα από τις επιδόσεις τους.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως τα F-35 έχουν συνεχή real time επικοινωνία με τα ελληνικά Viper και τα Rafale.

F-35: Κάνουν αόρατα για τους Τούρκους τα ελληνικά F-16 – Tο ιπτάμενο ελληνικό στρατηγείο

Σύμφωνα με τη RealNews, κατά την διάρκεια της άσκησης Poseidon’s Rage, τα F-35 καθοδηγούσαν τους Έλληνες πιλότους των F-16 από εκατοντάδες μίλια μακριά, οι οποίοι προχωρούσαν σε δράσεις «χωρίς να έχουν οπτική επαφή».

Τα F-35 θα μετατραπούν, όταν έρθουν στην Πολεμική Αεροπορία, σε ιπτάμενα στρατηγεία, τα οποία θα συλλέγουν και θα διαμοιράζουν πληροφορίες και στοιχεία χτυπήματος στις φρεγάτες Belharra και τα ελληνικα Rafale και Viper.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Ούτε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο στα 500 του κόσμου

Toυρκία: Βρήκε πετρέλαιο στη… Βενεζουέλα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «F-35: Κάνουν αόρατα για τους Τούρκους τα ελληνικά F-16 – Tο ιπτάμενο ελληνικό στρατηγείο». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ