Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

Οι 14 ελληνικές φρεγάτες και κορβέτες και ο προβληματισμός Μητσοτάκη

Σούδα και Ρωσία έχουν προκαλέσει δεύτερες σκέψεις στις ανακοινώσεις και τον σχεδιασμό του Π.Ν..

Διονύσης Αντωνέλλος Ένοπλες Δυνάμεις Ελληνοτουρκικά Εξοπλιστικά
Οι 14 ελληνικές φρεγάτες και κορβέτες και ο προβληματισμός Μητσοτάκη

Οι 14 ελληνικές φρεγάτες και κορβέτες είναι το αριθμός που έχει βάλει στόχο το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό (επιχειρησιακό όριο) για τα νέα πολεμικά πλοία (φρεγάτες και κορβέτες) και ο προβληματισμός Μητσοτάκη για την ανακοίνωσή ή όχι στην ΔΕΘ των νέων ελληνικών κορβετών.

Αν δεν υπήρχε η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη, αποτέλεσμα του πολέμου της Ουκρανίας με την Ρωσία ήδη θα ήταν βέβαια η ανακοίνωση των νέων ελληνικών κορβετών (σ.σ. μάχη μεταξύ Doha και Gowind).

Όμως, η ενεργειακή κρίση που έφερε και θα φέρει αυξημένα έξοδα για τα ελληνικά νοικοκυριά έχει βάλει φρένο (σ.σ. περισσότερο προβληματισμός) για το αν θα είναι χρήσιμη η ανακοινωση των νέων ελληνικών κορβετών από τον Έλληνα πρωθυπουργό, στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο προβληματισμός στο Μαξίμου έχει να κάνει με το αν είναι απαραίτητη αυτή την ώρα η επίσημη ανακοίνωση ή αν βολεύει περισσότερο η όποια εξέλιξη να προκύψει «κάτω από το ραντάρ».

Μέχρι στιγμής φαίνεται πως κερδίζει η δεύτερη άποψη, για μη ανακοίνωση των νέων ελληνικών κορβετών.

Οι 14 ελληνικές φρεγάτες και κορβέτες και ο προβληματισμός Μητσοτάκη

Την ίδια ώρα, το επιχειρησιακό ταβάνι του ελληνικού Π.Ν. παραμένει στα 13 με 14 πλοία, όμως και εκεί υπάρχουν φωνές που κάνουν λόγο για την ανάγκη απόκτησης τουλάχιστον ακόμα τριών πλοίων, αν ενεργοποιηθεί (σ.σ. που θα ενεργοποιηθεί), η κατασκευή του δεύτερου ελληνικού ναυστάθμου στη Σούδα (σ.σ. οι οπαδοί αυτής της άποψης είναι που προκρίνουν και τη λύση των πέντε Gowind).

Να σημειωθεί πως τελευταία έχει προκύψει μία νέα εν δυνάμει προσθήκη στη λίστα των νέων ελληνικών κορβετών, η οποία δεν αφήνει αδιάφορους αρκετούς εντός του Πενταγώνου.

Η ανεπίσημη για την ώρα προσθήκη αφορά στις γερμανικές SEAGUARD 96 οι οποίες έχουν τρομερά τεχνολογικά χαρακτηριστικά, όμως θεωρούνται λίγο μικρές σε σχέση με τον ανταγωνισμό, με εκτόπισμα 2.000 τόνους.

Διαβάστε επίσης:

Οι πύραυλοι της Ελλάδας που φοβούνται Τουρκία και Ρωσία

Ελληνοτουρκικά: Αντιδράσεις για το πλοίο αμφίβιων επιχειρήσεων που θέλει η Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι 14 ελληνικές φρεγάτες και κορβέτες και ο προβληματισμός Μητσοτάκη». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ