Αρχική » Ελληνοτουρκικά

Οι πύραυλοι της Ελλάδας που φοβούνται Τουρκία και Ρωσία

Η έλλειψη ισχυρής αεράμυνας στην Τουρκία αφήνει ουσιαστικά έρμαια των ελληνικών πυραύλων τα τουρκικά S-400.

Διονύσης Αντωνέλλος Ελληνοτουρκικά Γεωστρατηγική
Οι πύραυλοι της Ελλάδας που φοβούνται Τουρκία και Ρωσία

Οι πύραυλοι της Ελλάδας που φοβούνται Τουρκία και Ρωσία είναι οι AGM-88 HARM που παρείχαν πρόσφατα οι Αμερικανοί και στους Ουκρανούς.

«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις φέρεται να προσπαθούν να καταστρέψουν το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 χρησιμοποιώντας πυραύλους AGM-88 HARM που παρείχαν πρόσφατα οι ΗΠΑ», γράφει το eurasiantimes.com.

Ο ουκρανικός στρατός, σύμφωνα με ρωσικές πηγές, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει πυραύλους AGM-88 HARM για να καταστρέψει τα ραντάρ των S-400 και Buk-M3 (anti-αεροπορικά πυραυλικά συστήματα).

Σύμφωνα με την EAD, η παραλλαγή AGM-88’D’ του πυραύλου χρησιμοποιήθηκε για να χτυπήσει μια συγκεκριμένη θέση S-400, αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο στόχο του και αντ’ αυτού προσγειώθηκε σε μια πολυκατοικία στην Χερσώνα.

Οι πύραυλοι της Ελλάδας που φοβούνται Τουρκία και Ρωσία

Η EAD φαίνεται να αναφέρεται στα υπολείμματα ενός πυραύλου AGM-88 που λέγεται ότι ανασύρθηκε από ένα σπίτι στην περιφέρεια Χερσώνα νωρίτερα αυτό το μήνα. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν ο εν λόγω πύραυλος ήταν η παραλλαγή D του AGM-88.

Οι AGM-88D χρησιμοποιούν GPS συνδεδεμένο με το αδρανειακό σύστημα πλοήγησης (INS), σε αντίθεση με τα παλαιότερα μοντέλα.

Η ύπαρξη αυτών των πυραύλων και στην Ελλάδα, καθιστά τις συγκεκριμένες τακτικές των Ουκρανών πρόσφορες και για την αντιμετώπιση των τουρκικών S-400.

Η έλλειψη ισχυρής αεράμυνας στην Τουρκία αφήνει ουσιαστικά έρμαια των ελληνικών AGM-88 τα τουρκικά S-400, βάζοντας δύσκολα στους Τούρκους, οι οποίοι δεν μπορουν να τους μεταφέρουν στα παράλια της Μικράς Ασίας, όπου θα γίνουν παρανάλωμα του πυρός.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι: Ποια είναι η κόκκινη μηλιά που περιμένουν οι Τούρκοι το 2023

Τουρκία: Τεράστια πρόκληση στον Βόσπορο – Αυξάνει κατά 400% τα τέλη διέλευσης πλοίων

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι πύραυλοι της Ελλάδας που φοβούνται Τουρκία και Ρωσία». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ