Αρχική » Ένοπλες Δυνάμεις

Η φωτογραφία ΔΕΝ απεικονίζει την εκκένωση της 111 Πτέρυγας Μάχης

Η προπαγάνδα έχει φτάσει σε νέα στάδια. Πολλοί τρώνε και αναπαράγουν χωρίς σκέπη τι δημοσιεύεται στα media! Ποιος είναι ο πονηρός; Τα GeoS είναι εδώ να ξεδιαλύνουν κάθε θέμα που εσκεμμένα χτυπά τη χώρα μας.

Βαγγέλης Λάσκαρης Featured Ένοπλες Δυνάμεις Γεωστρατηγική
Όχι, η φωτογραφία ΔΕΝ απεικονίζει την εκκένωση της 111 Πτέρυγας Μάχης

Διάφορα WebSites έσπευσαν να δημοσιεύσουν την παραπάνω φωτογραφία με την επικεφαλίδα ότι η «111 Πτέρυγα Μάχης εκκενώνεται». Ειδικότερα έγραψαν πως η «Στη φωτογραφία απεικονίζονται ελικόπτερα του στρατού τα οποία απομακρύνονται προκειμένου να σωθούν από τη φωτιά που καίει στη Ν. Αγχίαλο και την 111 Πτέρυγα Μάχης.»

Η φωτογραφία είναι μια μεγάλη απάτη. Δεν γνωρίζουμε τα συμφέροντα ή τους υποκινητές, αλλά σύμφωνα με τα EllinikaHoaxes αυτό είναι ψέμα!

Ποιοι έχουν συμφέροντα να χτυπούν τη χώρα δεν ξέρουμε ούτε έχουμε στοιχεία. Υπάρχουν διάφοροι «Εφιάλτες», άλλοι καλοπληρωμένοι εξ ανατολών και δεν εννοούμε τον γείτονα, αλλά πιο βόρεια. Είναι γνωστοί για την υποστήριξη σε ΜΚΟ και οργανώσεις που υποστήριζαν το δίκαιο, εναντίον του κράτους.

Διάφοροι μοιράστηκαν την παρακάτω ανάρτηση στα social networks. Ήταν πρώτη είδηση στο facebook

Όχι, η φωτογραφία ΔΕΝ απεικονίζει την εκκένωση της 111 Πτέρυγας Μάχης

Όχι, η φωτογραφία ΔΕΝ απεικονίζει την εκκένωση της 111 Πτέρυγας Μάχης

Παρακάτω αντιγράφουμε από το HellinikaHoaxes:

Στις 27 Ιουλίου του 2023 εκδηλώθηκε στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου πυρκαγιά που, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, λίγο πριν τις 18:00 πλησίαζε το στρατόπεδο Καράμπα. Λίγες ώρες αργότερα, εκρήξεις διαφόρων εντάσεων σημειώθηκαν όταν η φωτιά εισχώρησε σε αποθήκη πυρομαχικών, η οποία καταστράφηκε ολοσχερώς.

Για προληπτικούς λόγους, έγινε τμηματική απομάκρυνση αεροσκαφών τύπου F-16 που βρίσκονταν στην αεροπορική βάση της 111ΠΜ. Σύμφωνα με τα ελεύθερα διαθέσιμα δεδομένα, στην 111ΠΜ υπηρετούν F-16 C/D BLK 30 και F-16 C/D BLK 50, ενώ δεν προκύπτει πως στη βάση υπηρετούν ελικόπτερα.

Σημειώνεται πως στην επίμαχη εικόνα δεν εντοπίζονται μαχητικά αεροσκάφη, αλλά ελικόπτερα μεταξύ των οποίων AH-64 Apache, AB-205 (Huey), NH-90 και CH-47D Chinook.

Μια προσεκτικότερη ματιά στο υπόβαθρο της εικόνας αρκεί να για να ξεχωρίσουμε ένα ογκώδες κτήριο πάνω από το οποίο εμφανίζονται τρεις προβολείς αθλητικών εγκαταστάσεων. Πρόκειται για το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και τους προβολείς του σταδίου του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Λαμβάνοντας τα ανωτέρω υπόψιν, οδηγηθήκαμε στο συμπέρασμα πως η συντονισμένη πτήση των μαχητικών ελικοπτέρων στον ουρανό της Θεσσαλονίκης αποτελεί τμήμα στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.

Στη σύγκριση που ακολουθεί έχουμε απομονώσει στιγμιότυπο από το ανωτέρω βίντεο, το οποίο βρίσκεται δημοσιευμένο στην πλατφόρμα του YouTube ήδη από την 29η Οκτωβρίου του 2015.

ΒΙΝΤΕΟ


 

ΠΗΓΗ: EllinikaHoaxes.GR

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: GeoStratigika.GR

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η φωτογραφία ΔΕΝ απεικονίζει την εκκένωση της 111 Πτέρυγας Μάχης». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαγγέλης Λάσκαρης

Συντάκτης στο GeoStratigika.gr

ΣΧΟΛΙΑ