Αρχική » Γεωστρατηγική

Rafale: Διαλύουν το ISIS σε Συρία και Ιράκ

Οι επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο των δράσεων διεθνούς συμμαχίας.

Διονύσης Αντωνέλλος Featured Γεωστρατηγική Διεθνή
Rafale: Διαλύουν το ISIS σε Συρία και Ιράκ

Rafale: Διαλύουν το ISIS σε Συρία και Ιράκ τα γαλλικά μαχητικά.

Τα Rafale της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας έχουν πραγματοποιήσει, σύμφωνα με το Defense Arab, πάνω από 16 εξόδους τις τελευταίες 64 ώρες, πλήττοντας στόχους του ISIS σε Συρία και Ιράκ.

Οι επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο των δράσεων της Combined Joint Task Force – Operation Inherent Resolve, του πολυεθνικού δηλαδή στρατιωτικού σχηματισμού που ιδρύθηκε υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και δραστηριοποιείται κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Στην CJTF-OIR συμμετέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, το Ιράκ, η Τουρκία, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Ιορδανία, η Δανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, ο Λίβανος, η Ρουμανία, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Rafale: Διαλύουν το ISIS σε Συρία και Ιράκ

Την ίδια ώρα, τρέλα επικρατεί για τα γαλλικά μαχητικά, με το Κατάρ να παίρνει άλλα 24 μέσα στο 2024, σύμφωνα με αποκλειστικό της γαλλικής La Tribune.

Η Ντόχα επιθυμεί να εντάξει στην πολεμική της Αεροπορία άλλα 24 γαλλικά μαχητικά, τα οποία θα προστεθούν στα ήδη 36 Rafale F4 που έχει το Κατάρ.

Να σημειωθεί πως οι Τούρκοι επιθυμούν να ενεργοποιήσουν την συμφωνία για κοινές ασκήσεις με τα καταριανά Rafale, ώστε να μάθουν τα γαλλικά μαχητικά, τα οποία διαθέτει πλέον και η Ελλάδα.

«Για την τακτική που πρέπει να αναπτύξουμε ενάντια στα αεροσκάφη Rafale που αγόρασε η γειτονική μας Ελλάδα, είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε τις δυνατότητες του αεροσκάφους ενδελεχώς. Είναι σαφές ότι θα κάνει την άλλη πλευρά να σκεφτεί πριν κάνει μια κίνηση», είχε αναφέρει σχετικά μιλώντας στο τουρκικό TRT Haber ο Τούρκος ερευνητής Τζεμ Ντόγκουτ.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Αλλάζουν όλα στο Πολεμικό Ναυτικό; – Η δύσκολη απόφαση για τα 2 Ticonderoga και οι άμεσα ερχόμενες 4 LCS – Τι θα γίνει με την 4η Belharra και τις κορβέτες

Η φωτογραφία ΔΕΝ απεικονίζει την εκκένωση της 111 Πτέρυγας Μάχης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Rafale: Διαλύουν το ISIS σε Συρία και Ιράκ». Στο άρθρο αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω #tags. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τα παρακάτω θέματα. GeoStratigika on GoogleNews

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

Μοιράσου στο LinkEdin

ΣΧΟΛΙΑ